XXXVI Trobada Diocesana de Vida Creixent a Montserrat

Després de dos anys de pandèmia, el dimecres 4 de maig, ens vam reunir a redós de la Mare de Déu de Montserrat tres-cents dos membres de Vida Creixent de les diòcesis de Tarragona, Girona, Lleida, Tortosa, Urgell – Andorra i Vic. Al dia següent la trobada va ser de tres-centes dotze persones, de les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Solsona, Mallorca i Menorca. El lema de la Jornada fou: “Amb tu fem camí”. De la nostra diòcesi de Tortosa vam assistir-hi trenta persones, acompanyades per la coordinadora diocesana, Encarna Gisbert i el consiliari diocesà, mossèn Joan Bajo. A les 8’30 h. vam sortir de Tortosa i Mn. Bajo dirigí la pregària d’anada i tot seguit ens adreçà unes paraules de reflexió. Vam acabar cantant el Virolai i l’himne de Vida Creixent

A les 12’30 h. ens vam congregar a la Basílica tots els qui participàvem de la Jornada de pregària i germanor, presidits pel coordinador interdiocesà, sr. Pere Canaleta, el consiliari interdiocesà,  mossèn  Xavier Morató i va venir de Madrid per fer-s’hi present els dos dies de trobada, el Presidente Nacional de Vida Ascendente, sr. Alvaro Medina. A les 13 h. un monjo de Montserrat ens donà la benvinguda, vam resar el Parenostre i vam pregar per la pau del món. Finalment ens digué: Confiem les nostres esperances i les nostres dificultats a la benaurada Verge Maria. Que la pau us acompanyi sempre. Tot seguit l’Escolania cantà la Salve i el Virolai. A continuació vam anar a dinar al Restaurant on ens vam reunir amb Mons. Joan Planella Barnosell, Arquebisbe de Tarragona  i el seu Secretari.

A les 16’30 h. ens vam retrobar tots els membres de les diferents diòcesis per celebrar l’Eucaristia presidida per Mons. Joan Planella i concelebrada pels consiliaris dels grups de Vida Creixent i acompanyats d’un diaca permanent. El sr. Arquebisbe ens saludà dient-nos que volem seguir el nostre camí fent comunitat i fent església. Les lectures les pròpies del dimecres de la setmana III de Pasqua, foren a càrrec dels membres de Vida Creixent. La primera dels fets dels Apòstols (Ac 8, 1b-8). El Salm responsorial (65): “Aclama Déu, tota la terra” i després de l’Al·leluia, es proclamà l’Evangeli segons sant Joan (Jn 6, 35-40).

El sr. Arquebisbe en iniciar l’homilia saludà els concelebrants i membres de Vida Creixent i ens digué que a causa de la pandèmia no ens havíem reunit des de l’any 2019 i recordà les persones  que han estat traspassades a la Casa del Pare per ser les més vulnerables per l’edat. L’Esperit ens demana que fem un esforç perquè necessitem fer un canvi en el nostre entorn, col·laborar en la mesura de les nostres possibilitats i pregar molt per la pau. Ens encoratjà i ens animà i continuà l’homilia. Acabà amb les paraules: “Tot el que vivim nosaltres al costat del Senyor Ressuscitat, ho hem de viure fent camí amb Maria”. Amen.

En la pregària universal dels fidels vam demanar per la nostra Església que sigue testimoni de Jesús Ressuscitat, per la pau del món… i per tots els qui estàvem reunits per celebrar l’Eucaristia. Abans de la benedicció final ens adreçà uns paraules de comiat: Us desitjo un bon retorn a les vostres diòcesis, parròquies, pobles i ciutats. El millor testimoniatge que podeu donar sou vosaltres mateixos, posant il·lusió en la vostra manera d’actuar. I penso que  us podríeu comprometre a portar cadascú una persona més a Vida Creixent i així faríeu camí Sinodal. Demanem a la Mare de Déu que ens ajude i deixem-li els nostres sofriments. Ens donà la benedicció final de l’Eucaristia: “Disposeu-vos a rebre la benedicció de Nostre Senyor, adreçada a tots vosaltres i als membres de Vida Creixent que no han pogut assistir-hi”.  Amb el cant del Virolai ens vam acomiadar plens de joia per la jornada viscuda. Cadascú al seu autobús, vam fer a la Mare de Déu una pregària agraïda de retorn a casa. Fins el proper any, si a Déu plau.

Maria Joana Querol Beltrán

X