Visita Pastoral a Càritas Interparroquial Vinaròs

La passada setmana, i com a continuïtat amb la programació de visites pastorals a diferents Equips Locals de Càritas a la nostra diòcesi, l’Excm. I Rvdm. D. Enrique Benavent, Bisbe de Tortosa, el Delegat Episcopal Mn. Carlos París i el Director de Càritas Diocesana de Tortosa Didac Rodríguez, varen realitzar una visita pastoral a l’equip de Càritas Interparroquial de Vinaròs, que conformen les parròquies de l’Assumpció de Maria, Sant Agustí i Santa Magdalena, amb els rectors de les mateixes Mn. Emilio Vinaixa i Mn. Cristóbal Zurita.

A les instal·lacions de la Càritas Interparroquial varen ser rebuts per la Directora Sra. Amparo Salvador, components de l’equip local i un bon nombre de membres de l’equip de voluntaris. Per part dels membres de la Càritas Interparroquial es va informar detalladament de totes les activitats i projectes que venen realitzant a la població on la Càritas Parroquial està plenament assentada i es reconeix el servei que presta a les famílies necessitades de la població.

D’entre totes les tretze activitats i projectes que es porten a terme a Vinaròs, varen destacar el projecte DONA’M LA MÀ i el PARTICIPANDO.COM.

Dona’m la mà és un projecte d’acompanyament a persones i/o famílies que tenen algun dels seus membres amb algun problema d’addicció (drogues, ludopatia), i es treballa setmanalment mitjançant grup d’autoajuda. Aquest projecte ja fa 30 anys que es realitza a la població.

Pel que fa al Participando.com, es treballa amb grups de persones en situació irregular i de joves, mitjançant treball grupal analitzant les mancances i les oportunitats detectades i establint línies d’actuació derivades de la reflexió corresponent.

El Sr. Bisbe i el Director diocesà varen agrair a l’equip interparroquial la feina que venen realitzant des de fa anys a Vinaròs i els encoratjaren a seguir en aquest camí de servei i d’acollida a les persones que troben en Càritas l’esperança i l’oportunitat de millora en les seves vides.

Càritas Diocesana de Tortosa

X