Una representació de les Delegacions i Associacions diocesanes feliciten el Nadal al Sr. Bisbe

Feia dos anys que a causa de la pandèmia no havíem pogut anar a felicitar el Nadal al Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent. El dia 22 de desembre va fer-s’hi present una representació de les Delegacions i Associacions, guardant estrictament la normativa del COVID-19. A les 11’30 h. ens vam aplegar a la sala gòtica del Palau Episcopal, tots amb la mascareta i guardant les distàncies, ja que donada l’amplitud de la Sala, es podien respectar molt bé. Hi eren presents, l’Il·lm. Sr. Vicari General, José Luís Arín, mossèn Josep Ma Membrado,  mossèn Rafel Prades i mossèn Víctor Cardona.

Després d’una breu salutació del Sr. Bisbe, el Vicari General, inicià l’acte amb la proclamació de l’Evangeli segons sant Lluc (Lc 1, 46-56): El Magnificat. A continuació el Sr. Bisbe resà l’Angelus i tot seguit la nadala: “Santa Nit”.

El Sr. Vicari General cità les paraules de l’Evangeli que parla dels pastors: “… hi havia uns pastors que vivien al ras i de nit es rellevaven  per guardar el seu ramat”. També allí hi érem presents una petita representació diocesana, al voltant del nostre bisbe Enrique, pare i pastor de la diòcesi. Als pastors se’ls va aparèixer un àngel i es van espantar molt. “Però l’àngel els digué: No tingueu por….. Us anuncio una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut el Salvador que és el messies, el Senyor. Això us servirà de senyal: trobareu un infant faixat amb bolquers i posat en una menjadora”. Després de fer un breu comentari de l’Evangeli (Lc 2, 8-12),

Mn. Arín digué: Felicitats Sr. Bisbe,  en nom dels representants de les Delegacions i Associacions i que regne en tots els homes la pau, la justícia i l’amor.

El Sr. Bisbe ens digué: Us dono gràcies a tots per la vostra presència. Aquí està una mica representada el que és la vida de l’Església: Associacions, Delegacions, Confraries, parròquies… Això ens fa pensar que en l’Església tots som necessaris i que l’Església va avant, no pel que fa una persona, sinó pel que fem entre tots, cadascú en el seu àmbit. Hem passat tots un any difícil i també la vida de la diòcesi s’ha vist afectada. Com bé sabeu, a causa de la pandèmia s’han suprimit moltes coses. Un any difícil que ha transcorregut entre esperances i desil·lusions i ara ens trobem altra vegada en una situació difícil. Tots esperàvem, inclús els científics, que la vacuna acabaria amb la pandèmia. Però no ha estat així. Hi ha persones que han patit i pateixen per la mort d’un ésser estimat, per l’economia… però malgrat tot, hi ha una part positiva, ja que ens sentim més germans uns dels altres i d’una manera especial amb els que pateixen. Jesús es va fer germà de tots. A seguir treballant i en moments d’incertesa, els cristians ens hem de sentir germans de tots.

El Papa ha convocat un Sínode i ens ha convocat a fer un camí sinodal. L’Església avança quan caminem junts. Tots pertanyem a una parròquia i hem de participar de manera conjunta en aquest camí. Els cristians hem de saber callar, però en aquest cas del Sínode hem de saber parlar i escoltar-nos uns als altres.

Ens comunicà el nostre bisbe Enrique, que  el dia 8 de gener anirà a Roma amb motiu de la “Visita ad Limina”. Tindrà ocasió de saludar el Papa  i li portarà la comunió de tota l’església diocesana.

Bon Nadal a tots juntament amb les vostres famílies. Feliciteu-les amb el desig d’un bon Nadal  i un bon Any Nou.

Maria Joana Querol Beltrán

X