TROBADA INFANTIL DIOCESANA: BENAURATS 14-04-2024

Estimats diocesans i estimats xiquets i xiquetes: avui diumenge tercer de Pasqua estic molt content perquè participaré amb vosaltres, per primer cop, en la Trobada Infantil Diocesana. Em fa molta il·lusió! És la Trobada del MID (Moviment Infantil Diocesà), fruit del Sínode Diocesà i que al llarg de quasi quaranta anys ha convocat els xiquets i xiquetes de la nostra diòcesi per tal de trobar-se ells, els catequistes i les seves famílies i donar gràcies al Senyor pel regal de poder-lo conèixer i estimar.

En aquesta trobada sou convocats d’una manera especial els xiquets i xiquetes que per primera vegada rebreu el gran regal de l’Eucaristia en els mesos vinents. Quina alegria poder-nos trobar tots els amics i amigues de Jesús que al llarg d’aquests anys de catequesi l’heu anat coneixent i voleu establir un compromís d’amistat amb Ell!

Precisament el Papa Francesc també ha convocat la Primera Jornada Mundial dels Infants que es portarà a terme a Roma a finals del mes de maig. En aquesta iniciativa del Sant Pare, ell mateix ens recorda la importància dels nens en la societat i com no, també en l’església: “els nens i nenes són l’alegria de la humanitat i de l’església, on cadascun és com una baula d’una llarga cadena que s’estén del passat al futur i que cobreix tota la terra.”

El Papa també subratlla la importància d’estar sempre units, entre nosaltres i amb Jesús. Aquest vol ser també l’objectiu de la Trobada del MID: que tots aquells que al llarg de la setmana participen de les catequesis de les parròquies, juntament amb aquells qui us acompanyen en el camí de la fe, la família, els catequistes i mossens, puguem celebrar que estem units en el Senyor que cada diumenge ens anima a participar de l’Eucaristia.

El lema que ens convoca aquest any a la Trobada Infantil Diocesana, és el de “Benaurats!.” No podem ser feliços en solitari, perquè la felicitat creix en la mesura que es comparteix, compartint els dons que tots hem rebut del Senyor, i que no són per a quedar-se’ls, sinó per compartir-los. Si estem junts, tot és diferent; pensem en quantes són les coses que fem junts, anar d’excursió, fer un dinar, petar la xerrada…

El Papa Francesc ens convida a educar els nostres menuts en una sana amistat, “un do que ens ajuda a créixer, compartint i perdonant, amb paciència i valentia, creativitat i imaginació, sense por i sense prejudicis.” Una amistat que no només ha de quedar entre nosaltres, també ha d’anar acompanyada de la nostra amistat amb Déu. I recordem que la millor manera de mantenir aquesta amistat amb el Senyor i de reforçar-la amb els altres és gràcies a la pregària: “La pregària -diu el Papa al seu missatge- ens connecta directament amb Déu, ens omple el cor de llum i de calor i ens ajuda a fer-ho tot amb confiança i serenitat.”

Aquest diumenge, a la nostra església diocesana, viurem una bonica sinodalitat, “caminant junts”, des dels més petits, fins als més grans; des dels xiquets que venen per primer cop a la catequesi, fins als catequistes, familiars, i mossens juntament amb el seu bisbe; tots i totes vivint junts la joia de ser cristians, continuant fent camí, sentint-nos BENAURATS perquè el Senyor és el qui veritablement ens pot donar la veritable alegria.

† Sergi Gordo Rodríguez
Bisbe de Tortosa

Escoltar:

Descarregar:

X