Trobada de Pentecosta

Els dies 18 i 19 de maig varem celebrar, organitzada pel Moviment Teresià d’Apostolat, la Trobada de Pentecosta al Centre Sant Enric d’Ossó.   Acollida, diversitat, trobades, diàlegs, silenci, taula compartida… celebrant en família que l’Esperit crea i recrea comunitat, que som Església. El lema JUNTS EN CAMÍ ens va posar la mirada i els passos per anar fent camí sinodal.

Vinguts de Pamplona, Saragossa, Tarragona, Tortosa, la Cava, València i Barcelona ens varem obrir a l’escolta de l’Esperit, que ens impulsa a anar sempre més endins. Després d’una interessant presentació del camí sinodal per part de Montse Rescalvo i Cori Casanova, absolutament vivencial, rica en propostes i plena d’esperança, vàrem fer una ginkama que anava seqüenciant els continguts de manera que co-creàvem els grans temes del Sínode.  La mateixa metodologia de treball va ser ja una experiència sinodal: reflexionar, proposar, escoltar, dialogar, començar i acabar junts, experimentar la força de la comunió… ens va ajudar a viure a tall de petit laboratori, aquesta Església que l’Esperit està gestant.

La vetlla, va estar presidida pel nostre Bisbe Sergi Gordo, que ens va animar a obrir-nos a acollir l’alè de l’Esperit que impulsa a viure l’Església com a família, junts, en fraternitat. El grup “Dècada religiosa” va animar fenomenalment la celebració.  Acabarem el dia assaborint un bon coc ben regat amb vi dolç de Vinebre.

El diumenge trobada d’oració i cançó amb Salomé Arricibita amb un fil conductor teresià: “Juntos andemos Señor”.

I com comiat  un homenatge a Sant Enrique d’Ossó.

Merche Mañeru,stj

X