Trobada de Pastoral Educativa

El passat dissabte 4 de novembre, en el marc de la Trobada de Pastoral Educativa que el primer trimestre de cada curs acadèmic realitza la Delegació Diocesana d’Ensenyament, un nombrós grup de docents d’arreu del bisbat i famílies vam poder participar de dues ponències impartides per la reconeguda divulgadora en temàtica pedagògica Catherine L’Ecuyer a la Sala d’Actes del Seminari diocesà.

Catherine L’Ecuyer és Doctora en Educació i Psicologia, investigadora i autora d’una gran varietat de llibres i articles que giren al voltant de la temàtica de l’educació. Les ponències que va realitzar tenien com a títol “Fundamento y finalidad de los métodos educativos que usamos en nuestras aulas” i “Los neuromitos de la educación“. Foren unes intervencions molt interessants i enriquidores, que van fomentar justament el que tota bona formació provoca entre professionals: obrir espais de debat i intervenció que fan obrir la mirada i la perspectiva sobre l’acció educativa que actualment s’aplica a les aules.

Abans de les esmentades ponències la Trobada va començar amb una salutació i pregària, dirigida pel delegat d’ensenyament, Mn. Tomàs Mor. Després del moment de reflexió va prendre la paraula el nostre bisbe, Mons. Sergi Gordo, que va animar tot el col·lectiu de docents cristians del bisbat de Tortosa a continuar endavant en la tasca educativa, plena sempre de reptes i dificultats, però a la vegada gratificant i vocacionada; la Trobada de Pastoral Educativa és una mostra de com n’és d’important el fet de caminar plegats.

Entre la primera i la segona ponència vam poder gaudir d’una pausa, amb esmorzar i cafè, en un dels menjadors del Seminari, on el debat i les converses sobre la metodologia educativa van seguir molt presents entre els assistents.

Després de la segona ponència va acabar la jornada amb les aportacions i intervencions d’alguns dels assistents. Va prendre la paraula de nou, per a cloure l’acte, Mons. Sergi Gordo fent un agraïment als assistents per la seva presència i emplaçant-los a seguir endavant en el camí educatiu.

Pau Prades

X