Triple festivitat el dia de Corpus a la parròquia del Perelló

El passat diumenge 6 de Juny, solemnitat del Corpus Christi, els fidels de la parròquia de l’Assumpció de Maria del Perelló, van poder gaudir d’una festivitat diferent. Amb motiu dels 400 anys de la primera reserva del Santíssim Sagrament a l’actual temple parroquial perellonenc, el nostre Prelat monsenyor Enrique Benavent va presidir la missa concelebrada  amb el rector del Perelló, mossèn Ivan Cid, el vicari mossèn Christian Pinto i el rector emèrit de l’Aldea mossèn Alfonso Monfort.

Just al començament de la celebració eucarística Don Enrique va beneir una imatge de dimensions reals de Sant Joan Pau II adquirida recentment per la parròquia del Perelló, comentant el nostre Prelat la il·lusió que li feia la benedicció d’aquesta imatge, sent la primera que beneïa al nostre Bisbat, donat que el Sant Pare Joan Pau II fou qui l’ordenà personalment prevere l’any 1982 a Valencia.

La celebració eucarística, a la que assistiren les primeres autoritats civils de la població, encapçalades per l’alcaldessa senyora Maria Cinta Llaó Llaó, fou seguida por una seixantena de fidels. En l’homilia Don Enrique començà recordant la celebració del quart centenari de la primera reserva del Santíssim Sagrament a l’actual temple parroquial del Perelló, recordant la importància que per als cristians té el sagrament de la Eucaristia, el qual ens uneix directament amb Jesucrist, tal com Ell ens va ensenyar en el Darrer Sopar.

Desprès de combregar, els fidels van procedir uns moments a adorar el Santíssim Sagrament, sortint a les portes del temple Don Enrique i la resta de preveres, on realitzà una benedicció amb la custodia a tot el poble del Perelló, i retornats a l’altar, beneí amb el Santíssim Sagrament als fidels combregats al temple.

Finalitzada la benedicció, mossèn Ivan Cid llegí un escrit del Sant Pare Francesc en el qual, amb motiu de la celebració dels 400 anys, felicitava a tots els fidels del Perelló, demanant-los que preguessin per les intencions del Sant Pare i impartint-los la seva Benedicció Apostòlica.

Abans de finalitzar les celebracions i impartir la benedicció papal, Don Enrique va comunicar als fidels combregats que el Sant Pare Francesc havia tingut a bé amb motiu de dit aniversari, concedir la indulgencia plenària a tots els fidels que complint amb les disposicions canòniques, assistissin i combreguessin en les celebracions eucarístiques que es celebressin a la parròquia del Perelló aquell mateix dia, el dia de la Patrona de l’església, Nostra Senyora de l’Assumpció, el dia del Patró del poble, Sant Antoni Abad i el dia de Corpus Christi del pròxim any, període durant el qual la parròquia del Perelló té la intenció de celebrar diferents actes mensuals per commemorar dit aniversari.

El Perelló, 8 de Juny de 2021, festivitat de la Consagració de la Catedral de Tortosa

  1. Ramon Buera Boyer
X