Tridu en honor del Sagrat Cor de Jesús

Com cada any l’Apostolat de l’Oració organitzà un Tridu en honor del Sagrat Cor de Jesús. Va tenir lloc a la parròquia de Sant Blai els dies 14,15,16 de juny. A les 18 hores Adoració al Santíssim. A continuació el rés del Rosari. Després de la benedicció amb el Santíssim, l’Eucaristia. Presidí el Tridu mossèn Josep Ma Membrado. Els cants a càrrec del sr. Toni Perulles.

Primer dia:  2a Co 3,4-11, Sl 98,  Ev. Mt 5,17-19
L’Adoració al Santíssim va versar sobre l’Amor de Déu. Estones de silenci, breus cants, i comentaris de paraules d’Evangeli: “El Pare ha estimat tant el món que ens ha enviat el seu Fill per a salvar-nos”.”Tal com el Pare m’estima, jo us estimo a vosaltres…”
A l’homilia  ens digué Mossèn Membrado:
Avui hem començat el Tridu al Sagrat Cor de Jesús per preparar-nos per aquesta Solemnitat, que se celebra el divendres després del Corpus. El Sagrat Cor de Jesús és una advocació que està molt arrelada al poble cristià.
El cor és un signe de l’amor, de proximitat humana, de posar-se al pit de l’altre.
I en un món com ell nostre, ple de duresa i de desinterès pels altres, mirar Jesús i parlar del seu Cor sempre ens anirà bé.
El camí de Jesús és el camí de la vida. Ell ens estima amb l’amor que ningú pot igualar. Però ens invita a viure en ell i a estimar com ell ha estimat.

Segon dia: 2a  Co 3, 1.3.6, Sl 84 Ev: Mt 11,28-30
L’adoració al Santíssim: avui com cada dijous, ha estat per demanar al Senyor vocacions sacerdotals i per la santedat dels sacerdots. Silenci, cants i petits comentaris de l’evangeli sobre la crida, l’Eucaristia i el servei:  “La collita és abundant i els segadors són pocs. Envieu Senyor, treballadors a la vostra vinya”.  “No he vingut a ser servit, sinó a servir i a donar la vida per tots”
Mossèn Membrado ens digué, en l’homilia que en l’Església Catòlica el Sagrat Cor és la devoció referida al Cor de Jesucrist com a símbol de l’amor diví. Va destacar dues coses:
1.- Diu Jesús, que en el Fill trobem tota la força i la plenitud del Pare. Jesús és un home com nosaltres que ha viscut un amor total, entregat sobretot al servei dels més pobres; un home com nosaltres que acabà clavat en una creu per la malícia del món.
El mateix Jesús ens diu que això només ho poden entendre els senzills, perquè als savis i entesos els sembla impossible que Déu no es manifesti en la saviesa humana, ni en la importància, i no en la debilitat d’un condemnat a mort”. Però això és una gran notícia, la notícia de la proximitat de Déu.
2.- El segon punt que vull destacar de l’Evangeli, ens digué és la invitació que Jesús fa als cansats i afeixugats a venir a ell. També ens ho diu a nosaltres, a tot home o dona d’aquest món, especialment els qui sofreixen la duresa de la vida i sobretot a aquells que experimenten que la fidelitat a l’evangeli no és fàcil sinó que de vegades resulta dolorosa; estar el servei de les persones, ser generós, ser capaç de renunciar als propis interessos, estar disposat a perdre privilegis… tot això resulta difícil… Però Jesús diu: El meu jou porta a la pau, el meu camí, porta, al goig i al repòs al meu Cor.

3er dia: Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. 1a: Dt 7,6-11, Sl 102, 2a:1Jn 4,7-16; Evangeli Mt 11, 25-30
Com cada dia començà amb l’Adoració Eucarística. Déu parla a Israel, el seu poble i el tracta com el Pare més amorós:“Quan Israel era un noi, me’l vaig estimar. Jo mateix l’he ensenyat a caminar i l’agafava als braços… Però no heu volgut reconèixer que us estimo, amb llaços d’amor”. El qui m’estima, guardarà la meua paraula; el meu Pare l’estimarà i vindrem a fer estada en ell”
Mossèn Josep Mª ens digué a l’homilia: La primera lectura d’avui ens situa en l’Aliança d’amor entre Déu i el seu poble elegit: el poble es comprometrà a reconèixer a Déu com el seu Senyor i el Senyor cuidarà d’ell. Però el poble no va complir. Com Déu és fidel, va mantenir la seua paraula i sempre va estar disposat a perdonar.
A l’evangeli Jesús ens diu que ell és mansuet i humil de cor, que en ell podem descansar, és l’amic íntim en qui sabem que sempre podem confiar. El seu amor és gratuït i incondicional.
Jesús ens demana que la nostra vida i la nostra actitud davant dels altres tingue una dimensió d’entrega i servei.  Que siguem perseverants, que no ens espanten les dificultats i com Jesucrist, que no hem de retrocedir ni davant de l’amenaça de la creu. Ell ens anima a viure en esperit de lluita, sempre endavant, amb un cor ple de misericòrdia per tots, però crític i exigent davant de les injustícies.
L’amor cristià, no és un sentiment que ara tens i després passa, ha de ser perseverant i gratuït sempre i per a tots.
Que l’Eucaristia d’avui ens apropi de veritat a Jesús, que és la font de tot l’amor i que ens convida a estimar-lo i a estimar els germans.

Es va acabar la celebració cantant: “Ven Corazón Sagrado, de nuestro Redentor…”

Maria Eva Morelló Culubret

X