Tot a punt per l’inici del nou curs escolar al Col•legi Diocesà Sagrada Família

El passat dimecres 1 de setembre mestres, professors i personal d’administració i serveis del Col·legi Diocesà ens reunirem de nou després del parèntesi estival per reemprendre l’activitat organitzativa abans de l’arribada dels alumnes el proper dia 13.

Aquesta primera jornada va estar caracteritzada pel retrobament dels professionals de la casa, la benvinguda a les noves incorporacions i el record especial per aquells que, després de tota una vida dedicada a l’educació en el nostre Col·legi, ja gaudeixen la seva jubilació.

Ens va acompanyar al llarg del matí el Sr. Bisbe Enrique Benavent, el qual va presidir la tradicional Eucaristia d’inici de curs concelebrada juntament amb Mn. Tomàs Mor, representant de la Titularitat. Durant l’homilia el Sr. Bisbe, recordant l’episodi de l’Evangeli de Lluc que s’havia proclamat, en què “Jesús imposava les mans a cadascun [dels malalts i fidels] i els curava” (Lc 4, 38-44), en feia el símil recordant la tasca dels docents, la qual és, molts cops, també “curativa”; i ens animà a fer-la individualitzadament: com Jesús es dirigeix a cadascun dels malalts i fidels, també el docent ha d’entendre les necessitats de cadascun dels seus alumnes i curar-los i guiar-los segons el seu estat anímic, social i intel·lectual.

Havent compartit la taula de l’Eucaristia i un cop realitzades les fotografies oficials d’inici de curs, compartírem també la taula d’un refrigeri tots els presents; vam realitzar-lo en un dels menjadors grans de l’edifici per poder garantir les distàncies i poder fer-ho en un espai ventilat.

Comença, per tant, al Col·legi Diocesà un curs que encara estarà marcat per la pandèmia i les mesures preventives associades, que en els centres educatius encara són moltes, però necessàries per garantir que l’activitat educativa seguirà realitzant-se ininterrompudament tot el curs. Tot i així, educadors, mestres i professors l’encarem amb il·lusió i ganes renovades de retrobar-nos amb els nostres alumnes i amb el desig d’acompanyar-los en el seu desenvolupament personal, social i intel·lectual a la llum dels valors de l’Evangeli, pilars fonamentals de l’ideari del centre.

Que tinguem un bon curs escolar 2021-22!

Pau Prades Curto

 

X