Sopar de la Fam a la Mata

Durant les festes dedicades a Sant Gil en la parròquia Mare de Déu de les Neus en La Mata, hem organitzat com cada any el sopar de la fam, una iniciativa que fa temps es posa en marxa a la comarca dels Ports en el mes d’agost. Com sempre, tot el poble s’ha engrescat en la preparació de l’esdeveniment. Alguns comprant els ingredients per la preparació del sopar, l’ajuntament posant a disposició taules i cadires, i un grup de voluntaris que s’ocupaven de la venta dels productes del comerç just i del modest plat que simbolitzava un acte solidari envers els pobres, especialment pensant en les missions.

De fet, es tracta d’un acte que encaixa plenament dins de les festes dels pobles: la gent, que en els pobles petits és molt sensibles i viu la solidaritat, va eixamplar la seva sensibilitat envers els que tenen menys pensant també en les missions. Tot un carrer era ocupat per colles d’amics que, contents, consumien aquest sopar tan modest. Els nens corrent, i les rialles d’alegria per estar junts i compartir allò que tenim.

Com sempre, al final, un bingo ha contribuït a enfortir encara més aquest clima d’amistat i solidaritat, conscients de que en el món tots estem interconnectats i que no podem pensar només en nosaltres mateixos. Els joves han portat endavant el bingo amb molta alegria, amb joia i una simpatia que va amenitzar el ja bon aire que es respirava. Tots teníem al cor la nostra missionera (de La Mata) Maria Rosa Piquer, comboniana.

Al final tota la nit ha sigut un homenatge a tots aquells que, seguint l’exemple de Crist, donen la vida pels altres.

Mn. Matteo

X