Solemnitat del Corpus a la Catedral

També enguany les Parròquies de la ciutat de Tortosa van coordinar els horaris habituals de Missa en diumenge perquè el màxim nombre possible de feligresos s’apleguessin a les 11:30 h a la Catedral en la solemne Missa del Corpus. Presidits per l’Administrador Diocesà en Seu Vacant, concelebrant els M.I. Membrado i Centelles, i el M.I. Cardona a l’orgue, amb assistència de l’Alcaldessa i Regidors del Consistori Municipal, així com un bon grup de xiquets/es que els darrers diumenges han rebut la Primera Comunió a les Parròquies de la ciutat, es va viure amb solemnitat el Memorial de la Passió i Resurrecció del Senyor.

En la homilia el Celebrant començà donant preferència al missatge pels nous incorporats a la Taula de l’Eucaristia animant-los a seguir creixent en l‘amistat amb Jesús i recordant-los que rebre Jesús en la Comunió és la màxima expressió d’aquesta amistat.

Després comentà l’afirmació del Catecisme on es professa que en l’Eucaristia es troba a la vegada la plenitud de l’acció amb què Déu santifica el món i del culte que els homes en l’Esperit Sant reten al Crist i, per Ell, al Pare, insistint en la centralitat de l’Eucaristia com a font i cimal de la vida cristiana.

La col·lecta especial a favor de Càritas completà el sentit del Corpus amb el lema d’enguany: “Som oportunitat. Som esperança”.  

A la Processó, sortint de la Catedral per la Porta de l’Olivera i entrant per la façana principal, vam acompanyar el Santíssim Sagrament fins la Plaça de l’Ajuntament on vam celebrar la statio amb proclamació de l’Evangeli i Benedicció a tota la Ciutat. Breument l’Administrador Diocesà en Seu Vacant remarcà la profunda simbologia dels gest d’acompanyar el Senyor pels carrers.

José-Luis Arin Roig
Administrador Diocesà en Seu Vacant

X