Reunió telemàtica de la Delegació de Missions

El dimarts, dia 22 de març, a les 16 hores, la Delegació de Missions de la diòcesi de Tortosa, va fer la reunió online, ja que a causa de la pandèmia encara no es poden celebrar les reunions de manera presencial. El fil conductor de la reunió fou el Delegat de Missions, mossèn Antonio Borràs Giner.

Després d’un petit canvi d’impressions, s’inicià la reunió amb el rés de la pregària sinodal invocant l’Esperit Sant. Mn. Toni Borràs, donà les gràcies als membres de la Delegació i  comentant la importància del Sínode que estem celebrant, preguntà si formàvem part d’algun grup sinodal i la resposta de la majoria fou positiva. També comentà que el Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent Vidal, està molt content del treball que porta a terme la Comissió Diocesana del Sínode.

Mn. Toni ens digué que a causa de la pandèmia no ens havíem pogut reunir de manera presencial, així com tampoc vam poder celebrar la festa del nostre patró, Sant Francesc Gil de Federich. Un grup reduït va participar de la celebració de l’Eucaristia. Esperem que podrem dur a terme la celebració de final de curs, programada per al diumenge, 3 de juliol. El lloc es determinarà més endavant.

Tot seguit es va passar al tema d’Economia i es donà una explicació de com havien anat les col·lectes a nivell de diòcesi, ja que gairebé totes las parròquies fan les seues aportacions. Cal destacar la missió del rector en el tema de les col·lectes, perquè ha de ser l’animador de la campanya. Actualment el Domund s’ha convertit en la col·lecta principal de totes les Delegacions de Missions. Enguany aproximadament s’ha recollit la mateixa quantitat que al 2020. Per altra banda Manolita ens va parlar de la col·laboració i participació que realitzen algunes parròquies del Bisbat en la venda d’artesanies i productes del comerç just.

Maria Palau ens va comentar que estan molt contents perquè el projecte, en el que van estar ells col·laborant a República Dominicana i que també la nostra diòcesi es va implicar de molt diverses maneres, continua endavant, a través d una laica missionera de Madrid que també pertany a Ocasha.

A continuació Mn. Toni donà les següents informacions: Menjador Social Mn. Javier Obón, la gestió del qual la porta Misión Amèrica. També ens  va recordar alguns missioners: la gna. Maria Àngels Cornelles de Benicarló que ha estat un temps per aquí perquè va  ser intervinguda quirúrgicament; una vegada recuperada, ha tornat a marxar a Malabo. El P. Lucio que és de la diòcesi de Segòvia, però tota la seva família ens va instal·lar a les nostres terres i per raons familiars va esta vivint aquí uns anys i va ser vicari de Roquetes, es per tot això que sempre se l’ha considerat com si fos del bisbat, present a la diòcesis de Canelones (Uruguai). També comentà el traspàs a la Casa del Pare del missioner combonià P. Antoni Calvera. Va morir al mes d’octubre en València, després d’una llarga vida dedicada  a  missions. Ha vingut a Tortosa per fer xerrades en diferents ocasions. Una de les últimes va fer-la al nostre Seminari.

Respecte al tema SCAM, de moment està aparcat. Esperem que el proper curs ja es normalitzi.

Delegació de Missions

X