Relíquies de Santa Teresita del Nen Jesús al monestir de les carmelites

El passat 20 d’octubre les germanes carmelites van trencar el silenci al que estan acostumades. Si que és veritat que, com diu la dita popular, “no parlis a no ser que el vagis a dir sigui més bonic que el silenci”, però en aquesta ocasió valia la pena trencar-lo. Era un dia molt important, el Reliquiari de Santa Teresita del Nen Jesús visitava el monestir amb motiu del 150 aniversari del natalici de la Santa.

A les quatre de la tarda, de manera senzilla però solemne, foren rebudes pel capellà del monestir Mn. Juanjo Roca, Mn. Paco Vives, rector de la Parròquia i pel Carmelita Descalç, el Pare Àngel, que acompanyava les relíquies pels monestirs de Catalunya i les Illes Balears. Entronitzades davant l’altar major, s’invità a la gent a pregar en silenci.

A les cinc de la tarda es celebrà una Eucaristia solemne, molt viscuda per la comunitat carmelita, religioses de la Consolació i un grup de persones en acció de gràcies. El pare Carmelita ens exhortà en la homilia a seguir les petjades d’aquella jove que va saber oferir a Déu amb molta senzillesa, delicades i dolcesa la seua vida.

El dissabte pel matí les Relíquies, seguint el seu pelegrinatge pels monestirs carmelitans, es van dirigir cap a Tarragona i a nosaltres ens quedà un pensament senzill: Cadascú amb a pròpia vida podem fer present a  Déu amb alegria, en mig del món.

Mn. Juanjo Roca
capellà del Monestir