RECUPEREM LA VIDA ECLESIAL: LA PRIMERA COMUNIÓ 24-05-2020

Aquesta setmana vull dirigir-me a tots els xiquets i xiquetes de la diòcesi que anàveu a rebre la primera comunió durant aquest temps de Pasqua. Com bé sabeu, a causa del coronavirus que ha afectat moltes persones i per evitar més contagis, la catequesi es va haver d’interrompre el passat mes de març i no heu pogut rebre al Senyor per primera vegada en l’Eucaristia. Ja sabeu que això no ha ocorregut únicament amb la catequesi i les celebracions de l’Església: també vau deixar d’assistir al col·legi i, fins i tot, molts dels vostres pares van deixar d’anar a treballar. La situació que estem vivint ha tingut conseqüències en tots els àmbits de la nostra vida.

Estic convençut que us estàveu preparant amb il·lusió per aquesta celebració tan important per a vosaltres i les vostres famílies. També a Jesús li feia il·lusió ser acollit per cadascun de vosaltres, perquè Ell desitja oferir-nos a tots la seua amistat i espera que nosaltres també desitgem ser els seus amics. Cada vegada que el rebem en el sagrament de l’Eucaristia, si ho fem amb el desig d’estar cada dia més units al Senyor, la nostra amistat amb Ell es fa més forta. Per això, per poder-lo rebre dignament, en aquest temps de preparació per a la vostra primera comunió també anàveu a celebrar per primera vegada el sagrament del perdó i la reconciliació amb Déu. Aquests dos sagraments són els que ens ajuden a què la nostra amistat amb Jesús siga cada dia més intensa.

Es possible que, a causa de tot el que ha passat, alguns de vosaltres i les vostres famílies ja no sentiu la mateixa il·lusió que teníeu aquests mesos passats. També pot succeir que en alguns casos la festa amb la família i els amics no pugui ser com s’havia pensat. Si us passa açò, us demano que no us desanimeu, perquè tot això no és el més important en el dia de la vostra primera comunió. Us vull recordar que el més important en aquest moment és rebre al Senyor, i que la il·lusió més gran que hauríeu de tenir ara i sempre és arribar a ser cada dia millors amics de Jesús. Això és el que us donarà la vertadera alegria.

Tan prompte sigui possible, els sacerdots i catequistes que us han acompanyat durant aquests anys es posaran en contacte amb vosaltres i les vostres famílies per completar la preparació i organitzar en les parròquies la celebració de l’Eucaristia en la qual rebreu al Senyor. Us convido a preparar-vos de la millor manera possible per acollir-lo amb la mateixa alegria amb la qual acolliu a algú que vol ser amic vostre.

Als pares i familiars d’aquests xiquets i xiquetes us vull demanar que els acompanyeu en aquest camí que els conduirà a Jesús, que compartiu amb ells la il·lusió per viure la fe i els ajudeu a valorar el que és realment important en la seua primera comunió. Per part dels sacerdots i de les parròquies posarem totes les facilitats perquè siga un dia d’alegria per a tots.

Amb la meua benedicció i afecte.

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

X