Recuperació de l’Església del Poble Nou del Delta

El dissabte 27 de març, a les 11:00h, el bisbe diocesà, Mons. Enrique Benavent, beneïa les obres de restauració del temple parroquial de la Mare de Déu de la Cinta del Poble Nou del Delta. Una església construïda fa 65 anys quan l’Instituto Nacional de Colonización va crear aquest nucli de població agregat al municipi d’Amposta, amb el nom de Vilafranco del Delta, i ubicat en la zona d’arrossars a la dreta de l’Ebre.

Malgrat la situació sanitària actual, però seguint les disposicions i protocols de les autoritats sanitàries, es beneïren les diverses parts restaurades del temple parroquial: porta d’entrada, baptisteri, planta de l’església i sagristia. Una obra efectuada gràcies al conveni creat entre Bisbat de Tortosa, Ajuntament d’Amposta i Diputació de Tarragona.

Amb la lectura de la crònica d’inauguració de l’església, el 2 de desembre de l’any 1956, pel bisbe Moll i Salord, s’iniciava una Missa concelebrada i presidida pel bisbe de la diòcesi, D. Enrique Benavent, amb l’assistència d’alguns veïns de la població i del municipi i amb la participació del Sr. Alcalde d’Amposta i regidors actuals d’aquesta Corporació Municipal.

El Sr. Bisbe, en la seva homilia, a més d’agrair el treball portat a terme gràcies a la creació del Conveni entre Bisbat, Ajuntament i Diputació, valorava la recuperació de l’església parroquial destinada a ser, com ho havia estat durant tants d’anys, testimoni dels moments més transcendents i significatius de la vida personal, familiar i col·lectiva d’aquest nucli de població. Les celebracions commemoratives i festives amb motiu del naixement d’una nova vida o de la formació d’una nova família, intercalades amb actes de caire luctuós, l’havien familiaritzat com a lloc, centre i casal de la vida ciutadana.

Acabada l’Eucaristia, unes paraules a càrrec de l’arquitecte de l’obra, Sr. Josep Ramon German,  i de l’Alcalde d’Amposta, el Sr. Adam Tomàs, donaren fi a aquest acte de benedicció i apertura del temple al servei d’aquest nucli de població del Poble municipi d’Amposta, el Poble Nou del Delta.

Mn. Ramon Font.

X