Recés de Quaresma del clergat

El dilluns 28 març ha tingut lloc el Recés de Quaresma del Clergat a la Casa Mare de les Teresianes. Després de resar l’Hora de Tèrcia, el sr Bisbe ens dirigí la Meditació centrada en els evangelis del temps de Quaresma, temps de conversió quaresmal cap a l’alegria pasqual.
La conversió testimoniada en el Ministeri sacerdotal ha de penetrar fins a la profunditat del nostre cor, guiat sempre per la Paraula de Déu. L’evangeli del Dimecres de Cendra (Mt 6,1-6.16-18) ens advertia del perill de fer el bé davant la gent perquè ho vegin: no ens hem de quedar en la materialitat del que fem sinó anar a la profunditat del cor. No hem de confondre evangelització amb publicitat; buscar el reconeixement de la gent és la temptació dels piadosos.
La necessitat absoluta de conversió era el missatge del 3er diumenge de Quaresma (Lc 13,1-9). Davant dues desgràcies, una per tirania de Pilat i l’altra per accident laboral, sense resposta al “per què m’ha tocat a mi?”, Jesús recorda la necessitat de conversió donant de debò importància a allò que en té.
El diumenge 4rt la paràbola del Pare misericordiós ens revela que no pot convertir-se de debò qui no coneix a fons el cor del Pare. El propòsit del fill pròdig de tornar a casa no era encara conversió sinó conveniència i simple desig de supervivència. La conversió autèntica neix de la trobada amb el cor del Pare fins a preguntar-me què és l’important a la meva vida. La conversió pastoral no és conversió a nosaltres mateixos sinó conversió al cor del Pare.
L’evangeli del 5è diumenge (Jn 8,1-11) destaca l’avís del Senyor: Qui no tingui cap pecat, que comenci a tirar pedres contra la dona adúltera. Cal tenir sempre molt present la pregària inicial de l‘Eucaristia: l’acte penitencial, reconeixent-nos tots pecadors necessitats de la misericòrdia divina.
Després de la meditació del sr Bisbe hi hagué llarg temps per a la pregària personal davant el Santíssim Sagrament, passant després a les comunicacions dels diversos Delegats. Compartint taula ens vam acomiadar fins a la Missa Crismal.

José-Luis Arín Roig

X