Recés de Quaresma del clergat

Convocats per la Delegació del Clergat, el dilluns 12 a la Casa-Mare de les Teresianes la immensa majoria dels mossens hem viscut el Recés de Quaresma per a preveres i diaques dirigit pel nostre bisbe Sergi. Amb el títol de “Un examen de consciència quaresmal amb Jesús i la samaritana” el sr Bisbe va anar desgranant el text evangèlic de Jn 4,5-42.

D’entrada va emmarcar el Recés dins el context de la Quaresma d’enguany, guiat pel  Missatge del Papa Francesc per la Quaresma 2024 que ens diu: És temps d’actuar; i per Quaresma actuar és també aturar-se en pregària per escoltar més la Paraula de Déu.

Conscients de què la pregària, l’almoina i el dejuni no són exercicis independents sinó un únic moviment de buidament i d’obertura, el bisbe Sergi ens cridà a actuar com el Bon Samarità davant el germà ferit.

Les reflexions del nostre Pare i Pastor, a la llum de la Paraula de Déu i del Magisteri Pontifici, van anar complementades per abundants i suggeridors qüestionaris per a la reflexió personal.

En definitiva tot el Presbiteri som convidats a ser companys de camí en viva sinodalitat dins una Església missionera que surt a l’encontre de cada persona esdevenint veritables deixebles missioners que cuiden de debò la fraternitat sacerdotal com antídot davant els perills de la fatiga apostòlica o del refredament sacerdotal.

La taula compartida ens cità per la propera gran cita de la Missa Crismal.

José-Luis Arín Roig
Vicari General