Professors del Col•legi Diocesà participen del curs libres por amor

El passat 30 de juny els professors i personal del Col·legi Sagrada Família tancàvem el curs 2020-21, un curs que recordarem com el curs de la mascareta, de la temperatura, de les distàncies…

Aquesta situació excepcional ens ha obligat a repensar moltes maneres de fer i plantejar-ne d’altres més noves; podríem fer-ne un llarg llistat, però ens quedem sobretot amb aquelles que han reforçat especialment l’ideari del Col·legi com a centre diocesà: l’acompanyament proper a les famílies i als alumnes o el treball en els valors del compromís, el respecte i la solidaritat, tots emmirallats en els valors de l’Evangeli i posats encara més en valor en un any tan complex com el que hem viscut.

Per seguir creixent en el camp de l’acompanyament a les famílies i als alumnes, aquests primers dies de juliol, gairebé una trentena de docents del Col·legi Sagrada Família hem realitzat una formació intensiva de més de 40 hores en el programa “Libres por amor – Libres para amar” de la psicòloga especialitzada en teràpia afectiva i sexual Lourdes Illán.

El curs realitzat ha estat molt enriquidor per al professorat, ens ha permès treballar des de diverses vessants el desenvolupament afectiu dels infants i joves i les claus per treballar-ho a l’escola i a la família. A llarg termini, i com a objectiu de Col·legi, la formació ens permetrà desplegar un programa sòlid per a totes les etapes educatives dintre el pla d’acció tutorial i l’escola de pares del centre.

Deixem enrere l’any acadèmic de la pandèmia, amb encara incerteses de futur, però també amb molts projectes per engegar els anys que venen. Després de les merescudes vacances d’estiu, alumnes i professors ens retrobarem al Col·legi el proper mes de setembre.

Pau Prades

X