PREGÀRIA D’ADVENT A SANTA MARIA, VERGE IMMACULADA 10-12-2023

Abans-d’ahir, divendres 8 de desembre, vam celebrar amb molt de goig la solemnitat de la Immaculada Concepció de la benaurada Verge Maria. Enmig d’aquest temps d’Advent, tot esperant la vinguda del Senyor, la contemplem a ella, la noia senzilla de Natzaret, la plena de la gràcia, alliberada del pecat.

La festa de la Puríssima, molt viscuda a les nostres parròquies i comunitats cristianes, és alegre i consoladora, però també exigent. En mirar la Mare de Déu, mirem-nos si us plau a nosaltres mateixos. Quan neix un infant, sovint constatem que aquell nen o nena s’assembla a la seva mare. I no hi ha goig més gran per a una mare que descobrir en el rostre del seu xiquet o xiqueta els trets de la seva pròpia fisonomia. Quan la Mare de Déu ens mira, descobrirà aquesta semblança?

En aquests dies d’Advent, temps litúrgic marià segons el Papa Sant Pau VI, mirem de disposar d’estones de silenci i recés. I davant una imatge o d’una icona de la Verge Immaculada, podem adreçar-li aquesta pregària:

Santa Maria, Verge Immaculada, Verge del silenci, ensenyeu-nos a escoltar la Paraula que, dia rere dia, és vora nostre. Ensenyeu-nos a distingir l’única Paraula entre les nombroses paraules buides.

Santa Maria, Verge Puríssima, Verge del sí, ensenyeu-nos a estar sempre a punt per al bé, sempre disponibles contra tota por que ens bloquegi. Ensenyeu-nos la fe, que brilla en la foscor del misteri i que respon: “faci’s”. Ensenyeu-nos a creure que res no és impossible per a Déu.

Santa Maria, Verge Immaculada, Verge de la vida, formeu en nosaltres el fruit del vostre ventre, Jesús, per tal que la Paraula es faci carn també en nosaltres, i per tal que puguem convertir-nos en missatgers de l’esperança per a altres.

Santa Maria, Verge Puríssima, concediu-nos el do de la vostra mirada immaculada per tal de tractar i mirar les persones amb respecte i reconeixement, sense interessos egoistes o hipocresies. Concediu-nos el do del vostre cor immaculat, per estimar sens mida, sense segones intencions, sinó cercant el bé de l’altre. Concediu-nos el do de les vostres mans immaculades, per tocar amb tendresa -com recorda el Papa Francesc- la carn de Jesucrist en els germans pobres, en els malalts, en els descartats i desvalguts. Amén

† Sergi Gordo Rodríguez
Bisbe de Tortosa

Escoltar:

Descarregar:

X