PER AJUDAR ELS INFANTS A DESCOBRIR QUI ÉS DÉU 19-11-2023

En una ocasió, un matrimoni amic em van preguntar: “com podem ajudar el nostre fill a descobrir qui és Déu?” Ara que ja fa setmanes que els infants assisteixen als grups de catequesi de les nostres parròquies, escoles i comunitats, em plau compartir-vos el que vaig respondre a aquests pares interessats en la iniciació cristiana del seu fill. Aquesta va ser la meva resposta:

Benvolguts amics: Gràcies per adreçar-me la vostra pregunta. El vostre interrogant manifesta el vostre gran amor pel vostre fill. I d’això es tracta: d’amor, però «un amor més gran», Déu mateix, l’Amor en majúscules. Jesús pregava a Déu dient-li «abbà», terme arameu dels infants per adreçar-se al seu «papa». El vostre fill, ja de ben petit, sense dir cap paraula, ja viu i experimenta la confiança joiosa de ser estimat. Els pares sou així els seus primers «catequistes», fent-lo tastar de ben petit la fe, l’esperança, la caritat. L’inicieu així perquè quan vagi creixent en la fe pugui «tastar i veure que n’és de bo el Senyor» (Salm 34) i ell mateix arribi a pregar tot dient «Pare nostre».

A mi m’agrada molt cantar. Des d’infant he cantat cançons de tota mena, algunes m’han ajudat a pregar i a anar captant qui és Déu. N’hi ha una que la cantava molt al grup de catequesi de postcomunió i feia així: «És tan a prop meu que fins i tot el puc tocar, Jesús és aquí». Jesús és aquí! En efecte, resulta que per descobrir qui és Déu cal que conegui, estimi i segueixi Jesucrist.

Si parleu de Jesús al vostre fill, del que va dir i va fer, de com pregava, com va estimar-nos fins a l’extrem, morint a la creu, ressuscitant i lliurant-nos la força de l’Esperit Sant, si li ho dieu i si ho viviu de veritat, feliços i joiosos, ja que per a vosaltres Jesús és el millor que mai us ha passat en la vida, el vostre fill en restarà meravellat i us continuarà formulant, amb sana inquietud, noves preguntes. Pregueu amb ell cada dia, al matí, o a la nit abans d’anar a dormir. Participeu amb ell a l’eucaristia dominical de la vostra comunitat cristiana, amb altres famílies i infants. El vostre fill anirà creixent, pas a pas, ben acompanyat, descobrint qui és Déu tot vivint l’alegria de ser cristià com a membre de la gran família que és l’Església.

Una abraçada ben gran i la meva benedicció per a vosaltres i el vostre estimat fill!

† Sergi Gordo Rodríguez
Bisbe de Tortosa

Escoltar:

Descarregar:

X