Participació de la reunió sinodal online del Bisbat de Tortosa

El dimarts 1 de febrer, des de les 21’30 h. fins a les 22’45 h. va tenir lloc via telemàtica una reunió Sinodal amb el lema: “Quina experiència d’església tens?” Va ser un espai per escoltar-nos i compartir entre persones de la diòcesi motivades per aquest important fet eclesial universal, convocat pel Papa Francesc. Aquesta reunió online, estava oberta a tothom interessat en participar-hi.

Aquesta nit, a través de 64 càmeres, van participar unes 70 persones de punts molt diversos del bisbat, tant laics, mossens com comunitats religioses. A l’inici de la reunió es va connectar el Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent, per donar la benvinguda. Tot seguit i a partir d’alguna paraula que evocava el Sínode, de manera voluntària es feien les presentacions. Després d’un moment conjunt, va seguir el compartir en 7 grups més petits que van poder dialogar i escoltar-se a partir de les següents preguntes: Quines experiències positives tens de l’Església? Quines experiències negatives tens de l’Església? Com t’han transformat aquestes experiències? Per acabar vam tornar a reunir-nos tots junts i vam pregar de manera conjunta.

Davant la proposta de seguir fent alguna altra reunió online, es manifestà per majoria que estàvem d’acord en repetir aquest diàleg de respecte mutu, de saber callar en el seu moment i participar per col·laborar en l’enriquiment de l’església local i universal. És notava alegria i ganes de participar.

“Caminem junts” és el desig de la nostra església diocesana i què hem de fer amb l’ajuda de l’Esperit per tal de créixer en aquest caminar junts. Moltes gràcies a tots els qui feu possible que siguin molts diocesans els que participen en aquest SÍNODE 2021-2023.

Maria Joana Querol Beltrán