Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians

La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, ens proposa per a la nostra reflexió la paràbola del bon Samarità.

Hem pregat aquesta setmana perquè la nostra església sigui de debò casa d’acollida, hospital que sana, hostal que rep tothom.

El lema d’enguany és “Estima el Senyor, el teu Déu … i estima els altres com a tu mateix. LLuc 10, 27”.

El divendres 10 de gener en un vespre plujós més de 100 persones ens vam aplegar a la Parròquia de Sant Josep Obrer de La Ràpita per a pregar per l’unitat dels cristians. Una cerimònia molt regida on vam estrènyer llaços amb els nostres germans evangèlics i ortodoxos i amb la que va participar per primer cop a la nostra diòcesi el nou Bisbe Sergi que va dir unes paraules molt sentides sobre l’ecumenisme.

Aquesta pregària es va organitzar juntament amb altres esglésies cristianes. Va ser un moment de reflexió amb lectures i l’Evangeli i també amb les homilies de Bisbe Sergi i comentari bíblic de Daniel Verge, pastor d’una comunitat evangèlica d’Amposta. La comunitat ortodoxa d’Amposta també va participar i la seva coral va cantar Trisagion.

Estiguérem oberts a la presència de Déu, demanant junts per la reconciliació de tots els cristians, que tots siguem ú.

Felicitem a la parròquia de Sant Josep per la bona organització i acollida dolça a tothom. També a tots els músics que van ajudar a fer una pregària tan reeixida.

Delegació d’Ecumenisme de la Diòcesi de Tortosa

X