Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona, presideix l’Eucaristia a la Parròquia dels Dolors de Tortosa.

El diumenge 2 de gener Mons. Javier Vilanova Pellisa presidí la Missa de les 11’30 h. a la parròquia Mare de Déu dels Dolors, concelebrant el rector mossèn José Luís Arín i mossèn Pepe Insa, que la serví divuit anys com a rector. El motiu era presidir als Dolors una l’Eucaristia com a Bisbe el qui havia exercit aquí nou anys el seu Ministeri sacerdotal.

Després del cant d’entrada, el bisbe Javier donà les gràcies per la invitació que li havia fet el rector, agraint al Senyor la seva experiència sacerdotal als Dolors. Recolzant-se en les lectures dominicals proclamades, el bisbe Javier inicià l’homilia saludant els dos sacerdots concelebrants i l’estimada comunitat parroquial que durant nou anys vam anar compartint el nostre servei al costat de mossèn Pepe.

L’evangeli proclamat ens parla del Fill Unigènit de Déu. A tots els qui l’han rebut, als qui creuen en el seu nom, els concedeix poder ser fills de Déu. El més important a la vida és reconèixer el gran amor que Déu ens té; un amor que sentim tots els aquí presents. Acollir Jesucrist és avançar en intimitat amb el Senyor. Déu, el nostre Pare, ens diu: Vine a mi,  estima’m; per això quan veiem que Déu ho és tot, no tenim por de res. Com diu sant Pau: “Beneït sigui el Déu i Pare de nostre Senyor Jesucrist, que ens ha beneït en Crist amb tota mena de benediccions espirituals…”(Ef 1, 3-6)

L’Església, l’Esposa de Crist, està formada pels cristians i com volem servir-la, sabem que podem fer aquest servei en la parròquia, on hem de viure la vida de família espiritual. Recordo moltes vivències en aquesta Comunitat parroquial: sortides i excursions, l’acollida els joves de la JMJ on van trobar-hi caliu, i tantes coses que es celebren a la parròquia any rere any! Tot és do de Déu, qui ens ha ensenyat la lliçó de la vida i com fer comunitat. Quanta necessitat tenim d’alimentar-nos de l’Evangeli, la Paraula de Déu que s’ha fet vida.

Recordo que de petit volia ser sacerdot i sempre Déu ha posat en el meu camí sacerdots que m’han ajudat. És un regal del Senyor. Demanem-li que no falten vocacions al sacerdoci. Cal mantenir esperança en què alguns joves puguin dir-li al Senyor: “Fes de mi el que vulgues”. El Papa al “Missatge de la pau” parla del caliu d’amor que ha d’haver en el si de la família, cridada a ser Església domèstica. Ens hem de mantenir ferms en la fe! Que ens ajude la Mare de Déu sota l’advocació de la Misericòrdia, a la Fatarella; la Mare de Déu de la Cinta, a Tortosa i la dels Dolors, patrona d’aquesta parròquia. Ella als peus de Jesús en la creu es mantenia ferma i esperançada. Qui creu en Maria, no pot perdre l’alegria: en Maria ho tenim tot.

Abans de la benedicció final, el bisbe Javier ens digué: Gràcies! Us tinc presents en la pregària! Sigui a Barcelona o aquí, ens retrobarem. Us dono les gràcies per l’obsequi del bàcul -símbol del pastor- que va fer-me la Diòcesi i al qual els dels Dolors hi vau col·laborar generosament.

Després de la benedicció final de l’Eucaristia, vam cantar l’himne a la Mare de Déu dels Dolors, lletra i música de mossèn Pepe Insa “Salve! salve! Salve, salve! Mare de Déu dels Dolors: els teus fills te canten amb amor”. Després durant llarga estona els fidels vam passar a saludar el bisbe Javier i fer-se fotos amb ell.

Que el Senyor l’acompanyi en el seu Ministeri episcopal.

Maria Joana Querol Beltrán

X