Missa en honor a la Mare de Déu de la Providència. Festa de Mig-Camí.

El diumenge 23 d’abril, es celebrà a l’ermita de Mig-Camí la festa de la Mare de Déu de la Providència. A les 19 h. celebrà l’Eucaristia Mn. Josep Ma Membrado, actualment Rector de les parròquies del Sant Crist de la Catedral i de Sant Blai de Tortosa. El sr. Toni Perulles s’encarregà dels cants de la Missa, amb la participació dels fidels de Tortosa i un petit grup d’algun poble de la comarca.

S’inicià la celebració amb el cant d’entrada “Crist ha ressuscitat” i tot seguit unes paraules de salutació del celebrant. Avui fem memòria de la Mare de Déu sota l’advocació de la Providència, tan venerada des de fa molts anys, en les nostres terres de Tortosa i comarca. Anem a començar la celebració de l’Eucaristia proclamant la glòria del Senyor.

Tot seguit les lectures. La primera dels Fets dels Apòstols (Ac 2, 14a. 36-41). El Salm responsorial 22: “El Senyor és el meu pastor, no em manca res”. La segona lectura de la primera carta de sant Pere (1 Pe 2, 20b-25) i l’Evangeli segons sant Joan (Jn 10, 1-10).

A continuació Mn. Membrado va fer l’homilia. Ens hem reunit en aquesta ermita de Mig-Camí, dedicada a la Mare de Déu de la Providència per celebrar la seua festa. Quan era seminarista veníem de tant en tant a visitar-la  Recordo que el nostre director espiritual, mossèn Tomàs Pallarés ens deia que de la Mare de Déu mai en parlarem prou;  però no veníem el dia de Pasqua i de la seua festa, perquè era un lloc de trobada de molts tortosins i gent de la comarca.

Avui hem vingut a pregar i hauríem de fer el desig comunitari de demanar-li a la Mare de Déu que ens ajude a sentir-nos cada dia més Església, com a comunitat de creients i seguidors de Jesús a través de la Paraula de Déu i de l’Eucaristia, la qual hem de celebrar-la de manera molt joiosa. Que la nostra Mare ens ajude a fer comunitat respectant-nos uns als altres. La fe no es troba en un llibre, perquè la fe és vida. Diu sant Jaume: Digues el que fas i et diré la fe que tens. Molts ja som grans, tenim les nostres limitacions, però el Senyor ho sap i ens demana que des de la nostra realitat siguem cada dia més bons cristians. La Mare de Déu ens diu: “Feu el que Ell us digui”. Vivim cada vegada més en comunitat amb els germans que tenim al costat.  Després de l’Eucaristia farem la processó al voltant de la plaça. Que la Mare de Déu beneeixi aquestes terres i les nostres famílies. Que així sigue.

Arribat el moment de l’ofertori vam cantar el “Magnificat” i durant la comunió “L’Esperit del Senyor”. Després de la benedicció final, la processó portant la imatge de la Mare de Déu de la Providència. En arribar a l’ermita ens digué Mn. Membrado: Germans i germanes aneu-vos-en en pau. Fins el pròxim any. Ens vam acomiadar amb un “Visca la Mare de Déu de la Providència” i tot seguit un fort aplaudiment.

Acabo amb unes paraules de la pregària a la Mare de Déu sota l’advocació de la Providència: “A la vostra presència em teniu com a devot que sentint de cor la devoció filial vers Vós, vinc a adreçar-vos la meva pregària amb la confiança del vostre diví Fill, i per la vostra  poderosa intercessió, la gràcia que demano per a la meva santificació…”

 Maria Joana Querol Beltrán

X