L’Espluga de Francolí acull la trobada d’estiu de l’Acció Catòlica General de Tarragona, Barcelona i Tortosa

​Entre els dies 28 i 30 de juny, un grup de 180 persones van participar en la Trobada d’Estiu de l’Acció Catòlica General (ACG) de les diòcesis de Tarragona, Barcelona i Tortosa. Amb el lema «Testimonis vius, sembrem la Paraula», les jornades van tenir lloc a l’Espluga de Francolí.

Entre els participants hi havia els equips diocesans de l’ACG i diversos membres de la Comissió Permanent. Durant els tres dies de la trobada hi va haver estones de pregària, gimcanes, treballs en grup per als diferents sectors de l’Acció Catòlica i també moments d’esbarjo i divertiment. Tot va girar al voltant de ser sembradors de la Paraula en terra bona.

El diumenge, l’arquebisbe Joan Planellas es va afegir a aquesta Trobada d’estiu de l’ACG, va participar en la darrera activitat programada i va presidir la celebració de l’eucaristia a l’església del Monestir de Santa Maria de Poblet, a Vimbodí.

Durant l’homilia, l’arquebisbe Joan va destacar la importància de formar fraternitats de comunió a les parròquies, com són els grups de l’Acció Catòlica General, per tal que «els batejats, formant fraternitat, siguem enviats per Jesús a la missió i a l’anunci». Aquesta missió evangelitzadora la «podem endegar, fent-ho també “de dos en dos”, com indica Jesús, és a dir, en petit grup», i sempre tenint en compte que «no podem separar l’anunci de l’Evangeli del testimoniatge de vida mateix», va assegurar.

Planellas va exposar que «la implementació de l’Acció Catòlica General a les nostres parròquies i a les mateixes Unitats pastorals podria crear un ambient adequat perquè altres s’engresquessin a esdevenir evangelitzadors dels propis ambients». En aquest sentit, va agrair la feina que ja s’està duent a terme i els va encoratjar a continuar endavant amb el seu testimoniatge com a sembradors de la Paraula.

D’altra banda, també va recordar als membres de l’ACG la necessitat «d’una formació del cor per tal de poder donar i donar-vos en la vostra missió d’esdevenir sembradors de la Paraula enmig de les vostres comunitats». «Que la nostra trobada amb el Crist susciti també a tots nosaltres obres d’amor per tal d’obrir el nostre esperit per a ser promptes a comunicar als qui hem trobat el nostre goig i la nostra esperança», va expressar.

ACG

Arquebisbat de Tarragona / Notícies

X