ALLÀ ON ENS NECESSITES. OBRIM CAMÍ A L’ESPERANÇA – CAMPANYA DE CÀRITAS – CORPUS 2024 02-06-2024

Estimats diocesans, amics i amigues: avui, en la solemnitat del Santíssim Cos i Sang de Crist, el Corpus Christi, celebrem el “Dia de Caritat”, la campanya de Càritas, sota el lema: Allà on ens necessites. Obrim camí a l’esperança.

El Papa Francesc, en una salutació que va adreçar al comitè executiu de Càritas Internacional, l’any 2013, va dir que “Càritas és la carícia de l’Església al seu poble.” I en el seu discurs a una delegació de Càritas Espanyola, el 5 de setembre de 2022, va afirmar que Càritas és “el canal de l’acció de la comunitat eclesial.” Càritas, deia el Sant Pare, “se’ns proposa com aquella mà estesa que és de Crist, quan nosaltres l’oferim al qui ens necessita.”

Quan arriba la festa del Corpus Christi va bé preguntar-nos si som prou generosos fent una ajuda econòmica freqüent per tal que l’acció de Càritas arribi a tota mena de persones que viuen una situació de pobresa, d’exclusió, moltes d’elles ben a prop nostre. “Allà on ens necessites”, Càritas hi és present i és capaç de mobilitzar l’amor als més desvalguts i vulnerables, infonent-los esperança, motivant-los per continuar caminant endavant, obrint camins.

“L’esperança és audaç, sap mirar més enllà de la comoditat personal, de les petites seguretats i compensacions que fan estret l’horitzó per obrir-se a grans ideals, que fan la vida més bella i digna. Caminem en esperança” (Papa Francesc, Fratelli tutti, 55).

Estimats amics i amigues, com fa una cançó juvenil de fa uns anys, “obrim camins a l’esperança, obrim camins sense tardança”. Sí, obrim camins sembrant gestos de solidaritat, obrim camins donant suport als projectes solidaris de Càritas, obrim camins ben compromesos amb generositat, nodrits de Crist Pa de Vida.

Jesucrist, el Senyor, “ens proposa ser ferment d’un regne de justícia, d’amor, de pau. Ens demana que siguem nosaltres qui donem de menjar al seu poble aquell pa partit que és Ell mateix, ensenyant-nos que qui vulgui ser veritablement gran ha de fer-se servidor de tots” (Papa Francesc, Discurs a una delegació de Càritas Espanyola, 5 de setembre de 2022).

† Sergi Gordo Rodríguez
Bisbe de Tortosa

Escoltar:

Descarregar:

X