La traça del s. XIV de la Catedral i el còdex 212 Directorium inquisitorum, exposats a l’Exposició Permanent Sancta Maria Dertosae

La traça del s. XIV de la Catedral de Tortosa i el còdex 212 Directorium inquisitorum de Nicolau Eimerich, del s. XV, exposats a l’Exposició Permanent Sancta Maria Dertosae.

D’acord amb el que es va anunciar en la roda de premsa del passat 28 de juny per a la presentació de la restauració de la traça de la catedral de Tortosa, d’Antoni Guarc, del segle XIV, i del còdex 212 Directorium inquisitorum de Nicolau Eimerich, del segle XV, les dues obres restaurades estan exposades temporalment a l’Exposició Permanent de la Catedral de Tortosa.

Una presentació que vol apropar aquests dos destacadíssims exemplars de l’Arxiu Capitular a tota la ciutadania i turistes durant els mesos de juliol, agost i setembre, abans de retornar-los al dipòsit de l’arxiu on porten conservats més de cinc segles.

Aquesta aportació de l’Església diocesana a la cultura local i comarcal vol ser un moment de donar a conèixer i valorar la rica història i patrimoni que tenim per encarar un futur ben fonamentat en les nostres arrels.

X