La Residència Diocesana d’Ancians celebra la festa del seu patró Sant Miquel Arcàngel

El nostre Bisbe Enrique presidí l’eucaristia d’acció de gràcies a la capella de la residència, amb motiu de la celebració del Patró de la Casa, Sant Miquel Arcàngel. El Sr. Bisbe, en la seva homilia recordà aquests dos anys passats de pandèmia COVID-19, i agraí el treball i l’esforç realitzat pels treballadors de la Casa, així com la confiança i comprensió de les famílies en aquests mesos de dificultats pels que han passats els nostres residents.

Més tard en l’acte de recepció als convidats, autoritats, familiars i voluntaris de la residència, el president del Patronat Mn. Víctor Cardona, pronuncià unes emocionades paraules tot recordant els greus moments i les situacions que varen tenir que passar els nostres residents i tots els professionals que hi treballen. Varen ser uns mesos de decisions ràpides, de canvis normatius constants, de màxima dedicació i exigència per al personal, però sempre amb un objectiu molt clar: l’excel·lència en l’atenció als nostres residents i usuaris i les seves famílies. Mai més ben dit: el focus de l’atenció de la nostra Casa estava centrat en la persona; en un sentit ample, doncs havíem de seguir cuidant als nostres avis i, també, havíem de cuidar als “cuidadors”. Atenció centrada en la persona en la màxima expressió.

Pel que respecta a la Sra. Alcaldessa, ens adreçà unes paraules de reconeixement de la gran feina realitzada, dels esforços que vàrem tenir que fer per mantenir el nivell qualitatiu d’atenció als residents i d’agraïment pel servei prestat a la ciutat al llarg d’aquells mesos de pandèmia.

La festa coincideix amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran. En aquest sentit, des del sector es continua treballant per acabar amb el dèficit de finançament crònic que pateixen les residències i que l’administració hauria d’eliminar. Es porten ja 10 anys de retallades i congelacions del finançament de places, i  els poders públics han de posar-hi remei incrementant de manera substancial el pressupost per a la dependència. Cal mantenir els nivells qualitatius d’atenció prestada; i reduir les llistes d’espera per a accedir a un servei residencial al que homté dret d’acord amb la llei de dependència.

Mn. Cardona recordà que, malgrat les dificultats, s’han portat a terme una sèrie de millores a la residència com ara, aire condicionat a tot l’edifici, millores en els espais d’esbarjo en les zones ajardinades, està previst pintar de nou tota la casa, s’està millorant l’espai d’accés principal on s’hi ubicaran nous espais de recepció a les famílies i de contacte entre elles i els residents, entre d’altres millores previstes.

Després de tres anys sense poder-la celebrar amb normalitat, volem donar les gràcies a tots els que ens vareu acompanyar en una diada tan important per a la Residència Diocesana d’Ancians amb motiu de la festivitat del Patró Sant Miquel Arcàngel.

Tortosa 29 de setembre 2022
Festivitat Sant Miquel Arcàngel

X