La Santa Cinta visita la parròquia del Poble Nou del Delta

El passat diumenge, 25 de setembre, l’església del Poble Nou del Delta, municipi d’Amposta,  rebia la visita del reliquiari de la Santa Cinta. Un díptic, “La Santa Cinta ens visita”, distribuït a totes les famílies d’aquest nucli de població invitava a l’acte de venerar la Santa Cinta.

L’església del Poble Nou està dedicada a la Mare de Déu de la Cinta. La única en la diòcesi baix aquesta advocació. Feia un any i mig que s’havia restaurat el temple per poder celebrar el culte religiós; des d’aleshores s’hi ha celebrat l’Eucaristia diumenges i festius a les 10:00h.

Amb l’himne de la Mare de Déu de la Cinta, el Reliquiari de la Santa Cinta portat pel Prior i acompanyat pel Primer Majordom de la Junta i confrares de la  Reial Arxiconfraria de Ntra Sra. De la Cinta i dones de la Cort d’Honor, entrava processionalment a l’església. Una salutació del rector de la parròquia precedia la celebració de l’Eucaristia en la que hi eren presents la Corporació Municipal d’Amposta amb el seu Alcalde i l’Alcaldessa de Tortosa.

El reliquiari situat sobre l’altar, invitava a contemplar més que mai el mosaic de la Mare de Déu de la Cinta que presideix el presbiteri; la figura de la Mare de Déu oferint-nos la Santa Cinta com a signe de protecció de les nostres famílies i dels camps d’arrossars del Delta.

La Santa Cinta de la Mare de Déu, és de gran estima a les terres de l’Ebre,  “porta gran càrrega d’història, gairebé mil anys de culte i devoció, de vots i accions de gràcies per favors de tota mena, singularment a les mares que la invoquen en els parts. Nosaltres en formem part d’aquesta història”.

La veneració de la Santa Cinta, a més d’aflorar sentiments d’amor filial, esdevenia tot un signe d’agraïment a Maria que, com a Mare, ens acompanya espiritualment pel camí de la vida.

Mn. Ramon Font

X