La parròquia de Sant Blai de Tortosa, inicia el curs catequètic

El diumenge, 17 d’octubre, la parròquia de Sant Blai inicià la Catequesi després d’un any i mig en què es va veure afectada per la pandèmia. Tanmateix, excepte els mesos de confinament total, es van celebrar les catequesi guardant estrictament les normes establertes respecte la Covid-19.

Cinc catequistes, amb trenta xiquets/es de primer i segon curs de preparació per a la primera Comunió i el seus pares, i altres fidels de la parròquia, en un total de 101 persones, van assistir a l’Eucaristia celebrada pel nostre Rector, mossèn Josep Ma Membrado. Els catequistes i els xiquets/es asseguts als primers bancs van participar de la celebració amb molta il·lusió, que es feia transparent en la seua mirada.

Tots els diumenges a les 11 h. es farà la catequesi i tot seguit es traslladaran a l’església per celebrar a les 12 h. la missa dominical, amb el qual es facilita als pares l’assistència a l’Eucaristia acompanyant els seus fills.

Mn. Membrado en l’homilia, feta de manera molt pedagògica, manifestà l’alegria de retrobar-se un curs més amb la celebració més important: l’Eucaristia.  Després de donar les gràcies pel treball pastoral dels catequistes i per l’assistència dels qui havien de ser catequitzats i dels seus pares, a aquests els invità a acompanyar els seus fills durant el procés de formació catequètica i a poder ser també després que hagin rebut  la Comunió. La família és la primera escola de formació dels fills, complementada per la formació/instrucció que reben als respectius centres educatius.

Tot seguit, comentà l’Evangeli segons sant Marc (Mc 10, 35-45) corresponent al diumenge XXIX de durant l’any. Remarcà el diàleg entre Jesús i els deixebles Jaume i Joan: “Mestre, voldríem que ens concedíssiu un favor que us demanarem. Jesús els preguntà: Què voleu que faci?Ells li digueren: Concediu-nos que el dia que sereu glorificat, puguem seure l’un a la vostra dreta i l’altre a la vostra esquerra. Jesús els respongué: No sabeu el que demaneu…seure a la meva dreta i a la meva esquerra no sóc jo qui ho ha de concedir; és per aquells a qui Déu ho ha reservat” Mn. Membrado els comentà aquestes paraules de Jesús de manera molt entenedora adaptant-les a la seua edat.

Continuà l’Eucaristia i al final es van fer la foto record  davant l’altar. Preguem el Senyor que aquests xiquets i xiquetes aprofiten bé tot l’ensenyament i formació catequètica durant el temps de preparació per rebre Jesús Eucaristia i puguen continuar formant-se per ser cada dia més bons cristians.

Maria Joana Querol Beltrán