LA NOSTRA FE ÉS LA VICTÒRIA QUE JA HA VENÇUT EL MÓN 10-05-2015

Durant el temps de pasqua que estem celebrant, molts xics i xiques de la nostra diòcesi rebreu el sagrament de la confirmació. Aquests dies us tinc presents en la meua oració i li demano al Senyor que la gràcia de l’Esperit Sant que rebreu en aquest sagrament produeixi en vosaltres abundants fruits de vida cristiana. També recordo a tots els que, al llarg de tot l’any, heu rebut ja aquest sagrament. Aquesta setmana vull dirigir-vos unes paraules per ajudar-vos a viure aquest moment tan important amb autèntic esperit de fe.

En la litúrgia de la confirmació s’afirma que l’Esperit Sant us fa “comensals del banquet eucarístic i testimonis de la fe dins l’Església i en el món”. Són unes expressions que us poden ajudar a pensar com hauria de ser la vostra vida cristiana després de rebre aquest sagrament.

En primer lloc heu de ser “comensals del banquet eucarístic”. Sabeu que els sagraments de la iniciació cristiana són tres: el baptisme, la confirmació i l’eucaristia. D’ells, el baptisme i la confirmació únicament es reben una vegada en la vida. En canvi, l’eucaristia és un sagrament al que els cristians ens hem d’acostar cada diumenge, perquè és el sagrament que alimenta la nostra fe. Si persevereu en la celebració de l’eucaristia, la gràcia de Déu que rebeu en el baptisme i la confirmació es mantindrà viva i la vostra fe s’anirà fent cada dia més forta. Si abandoneu la celebració de l’eucaristia, cada dia us separareu més de l’Església, us allunyareu de Crist i la vostra fe s’anirà debilitant cada vegada més. Si voleu que la vostra fe no mori i que la vida cristiana, que va començar en vosaltres el dia del vostre baptisme i que s’enforteix en la confirmació, sigui cada dia més viva, no abandoneu la celebració de l’eucaristia.

En segon lloc l’Esperit Sant fa de vosaltres testimonis de la fe dins l’Església. El testimoni que la comunitat cristiana espera de vosaltres és que visqueu amb alegria la vostra fe. La fe d’un jove ha de ser una fe alegre i il·lusionada. No oblideu que en la vida cristiana cada dia podem ser més joves si l’alegria i la il·lusió per la fe són cada dia més grans. En el seguiment del Senyor cada dia podem ser més joves. No us podeu imaginar l’important que és eixe testimoni per a tots els cristians, especialment per a aquells que puguen passar per moments de desànim en la vida cristiana.

També esteu cridats a donar testimoni enmig del món. Sabem que per a vosaltres no és fàcil ser cristians en el moment actual. Sant Agustí diu que el món ataca els cristians de dos modes: perseguint-los o seduint-los. Vosaltres en alguna ocasió us haureu sentit incompresos o haureu experimentat l’atracció de moltes ofertes que us poden allunyar del Senyor. Que l’Esperit Sant que rebeu en el sagrament de la confirmació us concedeixi el do de fortalesa perquè no us deixeu vèncer ni per la por ni per aquelles coses amb què el nostre món us vol seduir i que poden apartar-vos de Crist.

Que el Senyor us concedeixi a tots la gràcia d’una fe capaç de vèncer al món.

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa.

X