LA INICIACIÓ CRISTIANA 24-04-2016

Al llarg de tot l’any, però d’una manera especial durant aquest temps de Pasqua, molts infants i joves de la nostra diòcesi reben els sagraments de la Iniciació Cristiana: el Baptisme, pel qual entren a formar part de l’Església; la Confirmació, que els fa testimonis de la fe enmig del món; i l’Eucaristia, per la que arriben a ser comensals de la Mesa del Senyor i a participar plenament del Banquet Eucarístic. Com a bisbe vull manifestar-vos l’alegria que sento quan, en les meues visites pastorals a les parròquies, he tingut l’ocasió de trobar-me amb molts xiquets i xiquetes que assisteixen a la catequesi i comprovar amb quina il·lusió s’estan preparant per a rebre el Senyor el dia de la seua primera comunió. També m’he reunit amb molts joves i he pogut veure l’interès amb què segueixen el procés de la seua preparació per a la Confirmació. Ells, junt amb els xiquets que al llarg de tot l’any reben les aigües baptismals, són una esperança per a la nostra diòcesi.

Des d’aquí vull agrair als pares i als iaios, que en molts casos també sou decisius en l’educació cristiana dels vostres néts, l’interès que mostreu en que reben els sagraments que són la base i el fonament perquè puguen construir la seua vida cristiana sobre la roca que és Crist. Gràcies a la vostra preocupació, ells poden arribar a conèixer millor Jesucrist i créixer en el desig de viure en amistat amb Ell. Que descobrisquen que per a vosaltres és important la seua assistència a la catequesi i que siguen bons cristians. Acompanyeu-los en el camí de la fe i de la vida cristiana. En aquest moment de la història de l’Església, el testimoni d’una fe viscuda en el si de la família és decisiu, perquè ni la cultura ni la societat que ens envolta valora positivament la fe cristiana. Us demano que no menyspreeu la fe en la que estan creixent en la catequesi parroquial.

Vull manifestar la meua gratitud a tantes i tants catequistes que dediquen generosament part del seu temps i un gran esforç a transmetre la fe a aquests infants i joves. Per a vosaltres, el dia de la seua primera comunió o de la confirmació és també un moment d’alegria. Veieu que el vostre esforç d’alguna manera ha produït fruit: un xiquet o una xiqueta que rep el Senyor en l’Eucaristia i els joves que reben el do de l’Esperit Sant en la Confirmació estan acollint una gràcia que, sens dubte, produirà fruits en la seua vida. No sabem com ni quan, però tenim la seguretat que Déu no els abandonarà. Malgrat que el vostre treball de vegades us puga parèixer dur i ingrat, no us desanimeu. Penseu en lo importants que han sigut per a la nostra vida cristiana les persones que van ser els nostres catequistes quan érem xiquets.

Als sacerdots de la diòcesi us vull exhortar a acollir amb amor les famílies d’aquests infants i joves i que prepareu amb il·lusió les celebracions dels sagraments de la Iniciació Cristiana. Si veuen que per a vosaltres aquest moment de la seua fe és important, també ells arribaran a valorar-lo. No oblideu que si per gràcia de Déu algun d’aquests xiquets i joves se sent cridat a la santedat i a l’amistat amb Crist, ha valgut la pena entregar tota la nostra vida al Senyor.

Felicitats a tots. Rebeu la meua benedicció.

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

X