La Delegació de Missions celebrà la darrera reunió del curs

El dijous, 1 de juliol, es reuní via telemàtica, la Delegació Diocesana de Missions presidida pel seu delegat Mn. Antoni Borràs Giner, qui fou el fil conductor de tota la reunió. A causa de la pandèmia Covid-19 va ser la darrera i única reunió del curs 2020-2021. Per aquest motiu no ens havíem reunit des de la festa de Sant Francesc Gil de Federich celebrada el diumenge, 19 de gener de 2020, i al mes de març s’inicià el confinament a causa del coronavirus. Mn. Antoni inicià la reunió amb el rés del Parenostre i amb la pregària de la jornada del DOMUND 2021 que se celebrarà el diumenge 24 d’octubre i té per lema: “Nosaltres no podem deixar d’anunciar el que hem vist i sentit” (Fets 4, 20). Tot seguit vam passar a comentar els punts de l’Ordre del Dia:

1.- Revisió del curs recent acabat 2020-21. A les parròquies es van dur a terme les celebracions de tots els anys: DOMUND, Santa Infància, Dia de pregària per les vocacions en general, al mes d’abril, etc. El Delegat comentà la part econòmica; el recaptat el darrer any fou de 50.734 euros, que comparat amb l’any anterior ha suposat aproximadament uns 3.000 euros menys. La col·lecta de la Santa Infància va ser d’uns 3.000 euros  i la del Clergat Nadiu de 2.020 euros.

2.- Comerç Just. El curs passat a causa de la pandèmia, la venda del Comerç Just  només es va dur a terme a Jesús, tot i que no es va celebrar la Fira de l’Oli. Fet el balanç econòmic del Comerç Just van haver-hi uns ingressos per valor de 3.753 euros. Les despeses foren de 4.186 euros. El resultat va ser un dèficit de 433 euros.

3 – Relació missioners/eres amb la delegació de Missions. La missionera Ester Ciurana Tost va enviar des de Veneçuela un missatge d’audio. La germana Isabel Morelló Culubret de la Companyia Santa Teresa de Jesús, que ja té 84 anys i des de la seua professió religiosa ha estat sempre missionera en Brasil, ha col·laborat amb un escrit sobre la situació actual del Brasil al llarg de tot el temps de la pandèmia, així com també hi col·labora la misionera Maria Àngels Comelles Forés, qui actualment està recuperant-se a Logronyo d’una intervenció quirúrgica. El jove laic de La Ràpita, Mike Safont, va marxar a l’Equador per a tres anys, però a causa de la pandèmia va retornar

4.- Projecte Ayacucho. Mitjançant “Missió Amèrica” ens van demanar el projecte que hauria d’assumir la nostra diòcesi, és a dir, seguir col·laborant en el Menjador que amb tant d’esforç va tirar endavant mossèn Javier Obón. De moment estem en contacte amb la Sra. Ma Carmen de “Missió Amèrica” per a que ens faci arribar el projecte.

5.- Servei Conjunt d’Animació Missionera. SCAM. L’acció missionera i evangelitzadora és una de les prioritats principals de l’Església i per això és necessària una bona mentalització. Els membres de la Delegació opinen que es podria celebrar l’SCAM a la primavera en les comarques del nord de la diòcesi, si la situació de la pandèmia ens ho permet.

6.- Calendari curs 2021-2022. S’ha de presentar la programació del curs pastoral per a l’Agenda Diocesana. Per a l’SCAM s’ha de buscar una parròquia que no s’hi hagi anat altres vegades.

7.- Sínode. El nostre Delegat de Missions comentà la celebració del “Sínode dels Bisbes” convocat pel Papa Francesc, en el qual participaran totes les diòcesis sobre la sinodalitat i el compromís. A les diòcesis hi haurà una petita comissió per preparar aquest esdeveniment eclesial, molt important per al futur de l’Església. El tema és: “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”. S’iniciarà al mes d’octubre d’aquest any 2021 amb una fase diocesana que acabarà a l’abril de 2022.

8.- Missió Amèrica. Es sol·licitarà informació per tal de fer-nos socis com a Delegació de Missions.

Delegació Diocesana de Missions

X