La Delegació de Missions celebra la darrera reunió del curs

El diumenge, 3 de juliol, la Delegació de Missions es reuní a la parròquia de Sant Lluc d’Ulldecona per celebrar la darrera reunió del curs. Aquesta vegada vam poder celebrar-la de manera presencial, després de dos anys que a causa de la pandèmia només vam poder reunir-nos telemàticament. El lloc de trobada fou a la plaça de l’església, a les 11’45 h. per compartir l’Eucaristia de les 12 h. amb la comunitat parroquial que omplia el temple. La part musical va ser a càrrec del cor de la parròquia

Celebrà l’Eucaristia el Rector, mossèn Blas Ruiz. Arribat el moment de l’homilia, ens comentà les lectures que s’acabaven de proclamar, les del diumenge XIV de durant l’any (C). També va tenir Mn. Blas unes paraules d’agraïment envers la Delegació de Missions que es va unir a la celebració de la Missa dominical.

Després de l’Eucaristia, els membres de la Delegació vam tenir una bona estona per conversar i tot seguit vam compartir un dinar de germanor. A les 16 h. va tenir lloc la reunió al saló parrroquial. El delegat, Mn. Antoni Borràs, inicià la reunió donant gràcies a Déu pel nostre retrobament i vam resar el Parenostre. Tot seguit va fer un comentari sobre el Sínode amb el qual – ens digué – ,estem celebrant una “primavera de l’Església”. A principi de curs es programaran a nivell de parròquies noves activitats. S’han dut a terme en alguna parròquia sessions assembleàries i altres parròquies les estan preparant per al proper curs.

Un altre tema tractat fou “l’Obra de Cooperació Apostòlica Seglar Hispanoamericana-Cristianos con el Sur” (OCASHA-CCS). Mons. Francisco Pérez, arquebisbe de Pamplona, president de la Comissió Episcopal per a les Missions, ha fet arribar una carta a les Delegacions de Missions, animant a tenir presents les activitats d’animació missionera que realitzen, a fi de poder posar els rostres dels laics que intervenen en la acció missionera de l’Església.

També vam comentar el “Servei Conjunt d’Animació Missionera” (SCAM). Cada any vénen dos missioners per col·laborar durant dues setmanes. Es reuneixen amb la Delegació i fan xerrades, visiten col·legis… El pròxim curs està programat que vagin a l’arxiprestat Ribera d’Ebre – Priorat.

La Delegació de Tortosa ha col·laborat econòmicament amb 2.500 euros en el projecte “Aventura”, iniciat per Roger Marco i Maria Palau quan van romandre durant tres anys com a missioners en la República Dominicana. També amb 3.000 euros en el projecte d’un menjador que instaurà Mossèn Javier Obón qui fou traspassat a la Casa del Pare l’any 2016, i el qual segueix funcionant actualment. En paraules de Mn. Obón: “El hombre es tristeza mientras se encierra en su propia dimensión. Sólo es feliz, libre y alegre quien se entrega y consagra su vida, minuto a minuto por Alguien… Sólo Dios”

Finalment la programació del nou curs 2022-23. A final de setembre reunió de principi de curs a la Terra Alta. El 3er. diumenge d’octubre celebració del DOMUND. El dia 23 de gener és la festa de sant Francesc Gil de Federich, però la celebrarem el dia 22, diumenge, amb una missa a la Catedral i tot seguit reunió al Centre d’Espiritualitat Sant Enric d’Ossó. Al març visita dels missioners del SCAM i reunió de la Delegació i la de final de curs està previst celebrar-la el 2 de juliol de 2023.

Amb l’agraïment a la parròquia “Sant Lluc” d’Ulldecona per la seua bona acollida, tant per part del seu rector com dels feligresos i amb el desig d’un bon estiu, ens vam acomiadar fins al pròxim curs.

Delegació de Missions

X