JORNADA MUNDIAL DE LES MISSIONS 17-10-2021

Diumenge que ve se celebra en tota l’Església la Jornada mundial de les missions, el dia del DOMUND. Aquesta diada ha de ser, en primer lloc, d’oració. En la celebració de l’Eucaristia tindrem presents d’una manera especial a tots els nostres germans i germanes en la fe que, havent conegut Jesús i escoltat la seua Paraula, han deixat la seua terra per anar a anunciar l’Evangeli als qui encara no han sentit parlar de Crist. Convençuts que l’Església creix pel lliurament generós de cadascun dels batejats en la vocació a la qual han estat cridats, agrairem el testimoniatge que ens donen gastant la vida pel Senyor i per la humanitat. Us convido a demanar també al Senyor que suscite a l’Església noves vocacions missioneres perquè la llavor del Regne de Déu no deixe de sembrar-se en tots els racons del nostre món.

El DOMUND ha de ser també un dia de solidaritat amb les esglésies dels països de missió. El Sant Pare, a través de les OBRES MISSIONALS PONTIFÍCIES, distribueix les ajudes de tota l’Església segons les necessitats de cada comunitat local. Quan coneixem personalment a un missioner o una missionera, escoltem el seu testimoniatge i veiem les seues necessitats, ens sentim espontàniament cridats a ajudar-los. En canvi, la nostra col·laboració en la jornada del DOMUND té un caràcter universal. El Papa té una preocupació per totes les esglésies i coneix les seues necessitats. En aquesta jornada l’ajudem perquè puga exercir millor el seu ministeri de cuidar de totes les comunitats cristianes, especialment de les més pobres. Us convido a secundar amb generositat l’obra missionera de l’Església, de manera especial en la col·lecta de l’Eucaristia del pròxim diumenge. No oblidem que una aportació petita segons els nostres paràmetres econòmics, pot fer un gran bé en els territoris de missió.

El lema per a la jornada d’enguany és Compta el que has vist i sentit. Es tracta d’un enviament que ens afecta a tots. Tot batejat que de veritat ha conegut Crist i vol viure en amistat amb Ell, té ànima missionera, perquè no pot guardar-se per a si mateix aquesta experiència: qui s’ha trobat amb el Senyor, ha conegut l’amor, ha vist i sentit que les coses poden ser diferents i sent la necessitat de comunicar i compartir el que ha viscut. Aquesta vivència recorre la història de l’Església de tots els temps: des de que Andreu, que es trobava en el grup de deixebles de Joan Baptista que van conèixer a Crist, i va anar immediatament a contar-li-ho a Pere dient-li “hem vist al Messies”, fins al dia d’avui, quan milers de missioners estan per tot el món anunciant el que han vist i sentit.

El Papa, en el seu missatge ens recorda que estem davant una invitació dirigida a cadascun de nosaltres a donar a conèixer allò que tenim en el cor, perquè així és com la nostra fe s’enforteix. L’Església existeix per a evangelitzar, per la qual cosa quan es tanca en ella mateixa s’afebleix, s’aïlla i perd vitalitat.

Que el nostre suport als missioners i missioneres siga un signe de l’estima que tenim cap a la nostra fe.

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

Escoltar:

Descarregar:

X