Jornada Interparroquial. Tres claus per desbloquejar la parròquia. Del manteniment a la missió

No seria la primera vegada que la parròquia de l’Hospitalet de l’Infant publica una notícia sobre el treball que està fent en pro de la renovació parroquial i la conversió pastoral. La novetat d’aquesta notícia és que per primera vegada el rector de la parròquia de Sant Pere ha convocat també els feligresos de les altres parròquies que està servint (a saber, Vandellòs, Masriudoms i Pratdip) amb la intenció que participin en aquest procés i també per posar en comú estratègies per treballar plegats.

La Jornada va tenir lloc el passat 17 de desembre a les Escolles Velles de Masboquera (podríem dir, terreny neutral) i va comptar amb la participació de 16 persones. Es va començar amb la invocació a l’Esperit Sant, per passar tot seguit a una petita xerrada que varen fer dos laics sobre quines son les claus per desbloquejar una parroquia que vol passar del manteniment a la missió, i explicant breument la primera d’elles, la primacia de l’evangelització. Les altres dos són el poder de l’Esperit Sant i el millor del lideratge, que s’explicaran en altres jornades.

El concepte clau és que la missió primordial de l’Església és la d’evangelitzar. Però ens hem acostumat a una pastoral de manteniment, que si bé és necessària (el ramat s’ha de continuar alimentant), no configura totalment la seva essència i pren molt de temps i recursos. Cal, doncs, una “mirada nova” (conversió) per donar a tota la pastoral el seu caràcter essencial i fonamental, que és l’evangelització.

Després de la xerrada, els participants varen formar dos grups per discutir diferents preguntes sobre el tarannà evangelitzador de les seves respectives parròquies. Els organitzadors varen recollir les diferents respostes per poder-les discutir i aprofundir en un altre grup de treball i implantar les mesures necessàries, si fos precís.

Per acabar, una pregària en forma de lloança de to més aviat nadalenc, recordant també la nostra identitat de deixebles missioners.

Mn. Jordi Salvadó