JORNADA DE GERMANOR A L’ESGLÉSIA 03-11-2019

El proper diumenge celebrem la jornada de Germanor, un dia que ens hauria d’ajudar a créixer en sentit de la responsabilitat amb la nostra església diocesana. En la diòcesi i en cadascuna de les seues comunitats parroquials i realitats eclesials, es fa visible, en un determinat lloc que té unes característiques i una historia pròpies, el poble de Déu que peregrina per aquestes terres nostres. Els qui ens sentim església formem una comunitat unida pel desig de seguir a Jesús posant en pràctica l’Evangeli, anunciant-lo, celebrant els sagraments que ens transmeten la seua Vida y estimant a tots, especialment a aquells que passen per situacions de necessitat o pobresa.

L’Església no vol ser altra cosa que una presència viva del Senyor i continuadora de la seua missió. El mateix Jesús no va voler estar sol. En la seua humilitat va buscar i escollir alguns deixebles que col·laboraren amb Ell en la missió que el Pare li havia confiat i que deu continuar fins a la fi. Tot creient ha de sentir-se cridat a participar en aquesta tasca, que ha de viure en el si de l’església i en comunió amb ella.

El lema del dia de Germanor d’aquest any 2019 és Sense tu, no hi ha present. Amb tu, hi ha futur. En aquesta jornada vull, en primer lloc, valorar i agrair el treball de tantes persones que amb el vostre compromís doneu vida a la nostra església i, d’aquesta manera, col·laboreu en l’edificació del Regne: mossens, catequistes, voluntaris de Càritas, lectors, membres dels consells de pastoral i d’economia de les parròquies, els qui teniu cura dels nostres temples parroquials i ermites, els qui ajudeu econòmicament a les parròquies i a la diòcesi, i els qui valoreu el que l’església fa en bé de les persones: sense vosaltres no hi ha present.

Però aquest lema és també una crida a la nostra responsabilitat i compromís: amb vosaltres, hi ha futur. Encara que sabem que el qui porta la nostra església és el Senyor, Ell ha volgut necessitar de nosaltres i de la nostra col·laboració. Tots els batejats som enviats al món per a donar testimoniatge de la fe vivint i anunciant l’Evangeli. El lema de la jornada de Germanor d’aquest any vol ser una invitació, no sols als creients, sinó a tots aquells que reconeixen i valoren allò que l’Església fa en bé de la nostra societat, per a què col·laboreu amb ella. Hem de tindre present que avui es necessiten els mitjans adequats per poder transmetre amb humilitat i senzillesa, però també amb eficàcia, el missatge de Jesús, que és el que més necessita el nostre  món.

Que aquesta jornada de Germanor ens ajudi a tots a caure en el compte que formar part de la gran família de l’Església és una gràcia, perquè a través d’ella hem conegut Jesucrist; a recordar que formem part d’aquesta comunitat que ens ajuda a conservar i créixer en la fe; i a renovar el nostre compromís eclesial, perquè sense la generositat i l’entrega de tants cristians a la seua missió l’Església no pot tindre ni present ni futur.

Amb la meua benedicció i afecte

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

X