JESUCRIST ÉS TAN A PROP QUE EL TENIM A TOCAR 26-11-2023

“És tan a prop meu que fins i tot el puc tocar, Jesús és aquí”. Avui diumenge, solemnitat de nostre Senyor Jesucrist Rei de tot el món, podem pregar amb aquesta coneguda cançó ja que, a totes les celebracions de l’eucaristia, proclamem el capítol 25 de l’evangeli segons Sant Mateu, la paràbola del judici final. En ella Jesús s’identifica amb els qui passen fam, els qui passen set, els forasters sense sostre, els qui no tenen vestit, els malalts, els qui estan a la presó. A partir d’aquest evangeli podem dir que tenim Jesucrist a tocar. Tens a prop l’hospital, amb molts malalts dintre: Jesucrist és a tocar. Tens a prop la presó, amb molts detinguts: Jesucrist és a tocar. Com fa la cançó esmentada: “molt a prop el tens, un xic amagat, Ell t’espera en el teu germà”.

En el nostre món occidental sembla que costa tenir fe. I també és veritat que costa trobar misericòrdia. És difícil viure l’encontre amb Jesucrist ressuscitat, amb Crist viu que ens vol vius. Però sobretot costa trobar-lo si el volem cercar allà on no hi és. En canvi, segons l’esmentada paràbola del judici final, resulta paradoxal que Jesucrist és tan a prop que el tenim a tocar quan ens aproximem als insignificants d’aquest món, als qui no compten, als descartats, com ens recorda sovint el Papa Francesc.

Santa Teresa de Calcuta va patir en algunes ocasions moments de foscor en la fe. Però mai no va deixar els pobres. I heus ací que la foscor li esdevingué llum. La llum de Crist, identificat amb els pobres i necessitats, va desfer la seva nit fosca. Estimant preferentment els petits i desvalguts estimem Jesucrist i ens omplim del seu amor.

La identificació de Jesús amb els necessitats de tota mena té moltes conseqüències: no hi pot haver separació entre la fe en Déu i l’amor als altres, concretament als més pobres. Tant de bo marquin ells les nostres prioritats, el nostre estil de vida. No oblidem que Jesús ens qüestiona no per fer-nos sentir frustrats sinó per invitar-nos a que el camí que triem en la vida sigui el seu, per invitar-nos a una conversió constant, personal i comunitària, essent feliços.

Demanem avui al Senyor que sapiguem cercar-lo i estimar-lo amb un cor misericordiós, que sapiguem trobar-lo, a Ell, Jesucrist, Rei de tot el món, en els germans que més estan patint, on Ell és tan a prop que el tenim a tocar.

† Sergi Gordo Rodríguez
Bisbe de Tortosa

Escoltar:

Descarregar:

X