IV Assemblea de l’ACG i laics de parròquies

Del 21 al 24 de juliol es va celebrar a Barcelona ( a la Salle Bonanova) la IV Assemblea de l’ACG i Laics de Parròquies. Lema d’aquesta Trobada era “Anunciar a Jesucrist amb Obres i Paraules”. Hem participat quasi 1000 laics i 44 diòcesis de tota Espanya. De la nostra diòcesi hi vam participar 8 laics i 2 preveres.

La inauguració la va protagonitzar la diòcesi de Màlaga amb un acte molt amè però no per això menys important, Se’ns van plantejar quatre preguntes bàsiques i fonamentals sobre l’anunci de Jesús: què anunciar?, qui anunciem?, com anunciem?, on anunciem i quan anunciem?. El mateix dijous la nit va acabar compartint el sopar amb els productes típics de cada diòcesi.

El segon dia, divendres, la jornada es va dedicar a la importància del testimoni evangelitzador dels laics de l’ACG- Aquesta jornada va acabar amb una Eucaristia a la Sagrada Família.

El nucli del treball de dissabte va ser els àmbits de presència pública per ser verdaders testimonis de l’Evangeli. Al matí es va fer un treball amb diversos tallers i a la tarda el diàleg intergeneracional. Acabant amb la votació de les línies de futur per al proper quadrienni.

El diumenge encarem l’última jornada d’aquesta IV Assemblea amb una Eucaristia a Santa Maria del Mar presidida pel cardenal Juan José Omella i concelebrada per diversos bisbes ( entre ells el Bisbe D. Javier Salinas) i més de 60 sacerdots. El senyor arquebisbe ens demana que siguem testimonis de l’amor de jesús enmig del món i ens suggereix que per poder aconseguir-ho posem el focus amb tres pilars fonamentals : oració, fraternitat i alegria.

Amb aquesta celebració finalitz aquesta assemblea. Ara cal posar en pràctica el que hem viscut i amb l’esperança de tornar-nos a trobar d’aquí 4 anys si Déu vol.

ACG

X