El Papa convoca una marató de pregària per invocar el final de la pandèmia

El Papa Francesc demana el rés del Rosari als fidels, famílies i comunitats durant el mes de maig per invocar a la Mare de Déu la fi de la pandèmia del coronavirus. El dia 1 de maig, el Papa inicià aquesta pregària a nivell mundial a la basílica de Sant Pere del Vaticà, davant la icona de la Verge del Socors. Aquesta iniciativa ha estat adreçada a tots els fidels catòlics i es resarà en trenta Santuaris representatius de tot el món. El Papa vol l’adhesió de tota l’Església mitjançant una marató de pregària amb el tema: “Des de tota l’Església s’eleva de manera incessant la pregària a Déu” (Ac 12, 5). El Papa conclourà el dia 31 de maig aquesta marató  des d’un lloc significatiu dels Jardins del Vaticà. El Sant Pare va beneir uns rosaris especialment dissenyats per aquest esdeveniment i enviats als trenta Santuaris repartits arreu del món. El Santuari de Montserrat és un dels trenta que invocaran el final de la pandèmia. Serà el dissabte 22 de maig, a les 18 h. Oferirà la retransmissió el canal de televisió, Montserrat TV. Els Santuaris es convertiran en instruments d’oració de l’Església al llarg de tots els dies del mes de maig. A més a més del rés del Rosari, podran organitzar altres moments de pregària durant la jornada.

El Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent, seguint la iniciativa del Sant Pare, disposà que la nostra diòcesi hi participe i el dissabte dia 1, a les 17’30 h. es va resar el Rosari a l’altar major de la Catedral, seguit de la celebració de l’Eucaristia. No es va fer a la capella de la Mare de Déu de la Cinta per la normativa vigent de l’aforament, ja que ens vam aplegar gairebé un centenar de fidels.

Mn. Josep Ma Membrado, Prior de l’Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta i de la Cort d’Honor, a continuació del Rosari celebrà l’Eucaristia, que coincidint amb el primer dissabte del mes es resà també la “Sabatina”. El Prior, la presidenta de la Cort d’Honor i un bon grup de sòcies van traslladar la Relíquia de la Cinta al presbiteri de l’altar major, mentre tots enlairàvem les nostres veus amb l’himne de la Cinta.

Durant tot el mes de maig, cada dia es resarà el Rosari a un santuari o ermita de la diòcesi dedicat a la Mare de Déu o a una parròquia que tingue per titular una advocació de la Verge. A més a més de la celebració a la Catedral, aquest mateix dia van adherir-se la parròquia de l’Assumpció d’Amposta, festa de la “Mare de Déu del Montsià”, la parròquia de Flix amb la celebració de l’Eucaristia i el Rosari a l’ermita “Mare de Déu del Remei”, la parròquia de Campredó a l’ermita “Verge de Solicrú” i algunes altres del nostre bisbat.

Que aquesta iniciativa del Papa Francesc a nivell de tota l’Església, i secundada pel nostre bisbe Enrique, desperte en el cor dels creients un amor més gran a la Mare de Déu i que ens ajude a poder posar fi a la pandèmia que tants estralls està causant a la humanitat.

Maria Joana Querol Beltrán

X