Gran Jornada Sacerdotal

La pràctica totalitat del presbiteri diocesà ens hem aplegat com cada any el primer dilluns de novembre per celebrar la Festa sacerdotal del RESERVAT commemorant el 72 aniversari de la instal·lació de la Reserva del Santíssim Sagrament en el nou Seminari construït pel bisbe Manuel Moll i Salord. Dos fets singulars emmarcaven la Jornada d’enguany: era el primer “Reservat” presidit pel bisbe Sergi i teníem un conferenciant molt nostre: el bisbe Auxiliar de Barcelona, Mons. Javier Vilanova.

Després de resar l’Hora Litúrgica de Tèrcia, i de ser càlidament presentat pel bisbe Sergi, Mons. Vilanova ens parlà amb el cor de la identitat sacerdotal al nostre temps.

Fonamentat bàsicament en el Magisteri del Papa Francesc, ens recordava que ser sacerdot no és un ofici sinó una donació rebuda de Déu per amor. Per això en el prevere missió evangelitzadora i espiritualitat personal són inseparables. Els sacerdots, com tots els cristians, hem de viure una fe plenament encarnada des de la fidelitat a l’Evangeli viscuda apassionadament i l’esperança arrelada en l’amor de Déu.

També als nostres temps el món està ferit pel Pecat i això ens fa a tots molt febles: però hem de viure amb esperança perquè Déu és incondicionalment a favor nostre i perquè nosaltres estem cridats a viure fraternalment; amb un recolzament fratern que a la vegada ens empeny a apropar-nos als aïllats i marginats.

El Pastor Diocesà, el bisbe Sergi, ha volgut excepcionalment que l’Eucaristia del Reservat i la posterior Processó amb el Santíssim fos presidida per Mons. Javier Vilanova que en la homilia, fent referència a l’evangeli dels deixebles d’Emmaús, ens ha animat a descobrir cada dia el Senyor en la Fracció del Pa i a no abandonar mai la Comunitat eclesial, veritable subjecte del testimoniatge apostòlic.

Un dinar de profunda germanor ha completat una jornada memorable.

Mn. José Luis Arín
Vicari General

X