Gran festa del Sagrat Cor de Jesús

Estem contents, molt contents, perquè aquest matí el Sagrat Cor ens ha fet un regal: “Ens ha ajudat a créixer com a poble”. Feia goig veure de bon matí gent de tot el poble confeccionant les Catifes en honor  del Sagrat Cor de Jesús, perquè les Catifes no són  sols dels veïns dels carrers per on passa la Processó, les Catifes són un homenatge de tot el poble al Sagrat Cor de Jesús. I també feia goig veure la plaça de la Verdura plena de gom a gom compartint l’esmorzar que la Comissió organitzadora havia preparat per a tots els que confeccionaven les Catifes. La taula ha estat sempre un signe de germanor. I amb bona fe que en aquesta ocasió ho ha aconseguit: Unir tot el poble amb molta il·lusió

El diumenge, 18 de maig, pel matí s’ha fet realitat allò que escrivia Martín Descalzo en els tres picapedrers:  El primer picapedrer sols es fixava en les gotes de suor que li rajaven  per la cara: el segon ja tenia mires més altes, es guanyava el jornal per alimentar a la seua dona i als fills; el tercer gaudia, estava fent una obra d’art. Els tres feien el mateix treball, però amb una gran diferència. Els jesusencs i jesusenques, grans i menuts, que confeccionaven les catifes al final estaven cansats per l’esforç que havien fet (alguns/nes encara tenen “agulletes”), no guanyaven cap jornal, tot era voluntariat, gratuït, però tots gaudien del treball perquè estaven fent una obra d’art en honor del Sagrat Cor de Jesús

Sí, les catifes són una obra d’art efímera, que dura sols un dia, són treball en equip, bellesa, tradició,  relació de veïnatge, treball  al carrer, són sentiments, records, il·lusions, imaginació… és fer poble!  i com a poble un homenatge al Sagrat Cor de Jesús!

Ha presidit l’Eucaristia i la Processó Mn. Josep García, fill del poble, que celebrava el 25è aniversari de la seua ordenació sacerdotal, amb una homilia molt adient de cara als xiquets-tes de Comunió.

Ha estat una gran festa i una molt digna celebració del 50è Aniversari de les Catifes en honor del Sagrat Cor de Jesús. Moltes gràcies a tots els qui  han fet possible amb tanta il·lusió i treball aquesta festa.

Mn. Paco Vives