Festes quinquennals en Honor a la Mare de Déu de la Ràpita

Sant Carles de la Ràpita, 8 de setembre de 2021

D’una manera diferent a com és habitual a La Ràpita hem celebrat les Festes Quinquennals en honor a La Mare de Déu de La Ràpita. No hem pogut fer les processons, ni arreglar els carrers, ni la Missa al Coc, però sí hem pogut celebrar la Novena que ha estat molt participada i molt viscuda per tots els assistents.

Els mossens que han servit a les parròquies de La Ràpita ens han acompanyat en aquesta celebració i així Mn. Emili Igual ens parlà de la importància de la comunitat parroquial i Mn. Josep Àngel Pitarch del camí de sinodalitat a què ens convida el Papa Francesc. Mn. Carlos Garcia i Mn. Gerard Escrihuela, fills de La Ràpita, ens han acompanyat en la Missa pels difunts i en la pregària a la Mare de Déu. Mn. Paco Vives, en el dia de la gent gran i en la Unció dels malalts i Mn. Josep Mª Membrado en l’acció de gràcies pels matrimonis que celebraven els 25 o 50 anys de camí. Mn. Carlos París, rector de les parròquies, ens parlà del testimoni de la caritat a través de Càritas i de Mans Unides i Mn. Santi Martínez, diaca de les parròquies, presentà la figura de la Mare de Déu als joves i als infants. Finalment la Gna. Mª Carmen Moya i Mike Safont ens oferiren el testimoni de com la fe ha compromès la seva vida en la vida religiosa o en l’experiència missionera.

El dia 8, Festa de la Mare de Déu, el Sr. Bisbe va presidir la celebració de l’Eucaristia. Als peus de la Mare de Déu, juntament amb les flors, hi havia les ofrenes que al llarg de tot el dia havien dipositat persones, famílies i associacions per mantenir el sentit solidari d’aquestes festes.

Com diu la Salve, li demanem a la mare que ens doni una fe viva i el consol de l’esperança i la caritat que alcança tota gràcia i tot favor.

Parròquies de La Ràpita

X