Festa sacerdotal Jesucrist gran sacerdot per sempre

Seminari, 7 de juny de 2021

Amb el confinament i les limitacions posteriors que ens va imposar la pandèmia, les jornades de formació i de trobada del clergat de la diòcesi es van veure aplaçades fins que millorés la situació. Ha estat aquest mes de juny que hem reprès les nostres trobades amb la celebració de Sant Joan d’Àvila i Jesucrist Gran Sacerdot per sempre i les xerrades formatives amb la presència del qui va ser bisbe de la nostra diòcesi, Mons. Javier Salinas i Viñals.

Amb una xerrada amena i clara, el passat dilluns 7 de juny, al Seminari, el bisbe Javier ens va exposar les claus principals i les línies de treball del Congrés de Laics que, organitzat per la Conferència Episcopal Espanyola, es va celebrar els dies 14, 15 i 16 de febrer de 2020. Ens va dir que El Congrés ha estat l’inici d’un camí que vol fer l’Església Espanyola com a resposta a la crida que el Papa Francesc ens fa a tots per renovar l’Església; un posar-se a l’escolta per descobrir què ens demana l’Esperit avui i ara.

Les dos paraules claus que han vertebrat tot el Congrés han estat la sinodalitat (fer camí junts, com a Església, des de la nostra dignitat de batejats i des de la diversitat de ministeris i funcions, ben disposats al diàleg) i el discerniment (posar-nos a l’escolta de l’Esperit per descobrir com Déu camina sempre amb el poble; com l’Esperit ens interpel·la; com viure avui la missió del laïcat en l’Església i en el món; com l’Església ha dur a terme la seva missió avui…).

I les 4 línies de treball han estat: el primer anunci (tornar a Jesús i a l’Evangeli); l’acompanyament (fer camí amb les sabates de l’altre); la formació (destacant l’Acció Catòlica General com una proposta actual, vàlida, consolidada i amb història a casa nostra que treballa amb la parròquia i des de la parròquia) i la presència pública dels cristians (deixant de banda la dialèctica de la confrontació i amb una actitud més acollidora i més positiva que afavoreixi el diàleg des de la convicció que el cristianisme té molt a oferir).

Amb la celebració de l’Eucaristia presidida pel bisbe Enrique Benavent i concelebrada pel bisbe Javier Salinas i pels preveres de la diòcesi i un dinar de fraternitat vam cloure aquesta jornada festiva i formativa.

Ara ens cal treballar per veure com fem nostre aquest camí que el Congrés de Laics, amb el lema “Som Poble de Déu en sortida”, ha encetat.

Mn. Carlos París

X