Festa matrimonis

El passat diumenge de l’Octava de Pasqua, 7 d’abril,  Tivenys va celebrar un nou acte en motiu del 250è aniversari de l’església parroquial de Sant Miquel i Sant Benet. En aquesta ocasió vam donar gràcies a Déu per tots els matrimonis celebrats al temple.

La comissió organitzadora i Mn. Tomàs van treballar setmanes abans elaborant i repartint les invitacions a tots els matrimonis del poble, de la mateixa manera que mesos abans havien preparat les de la Festa dels batejats.

El diumenge va començar la festa amb una concentració dels matrimonis participants al davant de l’Ajuntament de Tivenys; sense comptar les persones que s’esperaven ja a l’església, hi havia concentrada una cinquantena de parelles. Mn. Tomàs els va anar a rebre i, en processó festiva, van recórrer els carrers Tortosa i Sant Joan per arribar a l’església. Durant l’eucaristia els matrimonis van renovar les promeses realitzades un dia allí mateix, a l’església de Sant Miquel i Sant Benet, i van donar gràcies a Déu per beneir abundosament la seva unió. Acabada l’eucaristia les campanes van tocar al vol mentre es feia esclatar una gran traca de casament a la Plaça Major.

Tots els presents van continuar la festa al recinte firal de Tivenys, on es va realitzar un gran dinar de celebració, cuinat excel·lentment per les cuineres i els cuiners del poble. Al final, i en representació de tots, el matrimoni més longeu i el més recent dels allí presents van fer el primer tall al pastís de casament que es va servir als comensals. Va amenitzar l’àpat amb gran animació el grup “Los Charros” de Tivenys.

Seguim celebrant a Tivenys el 250è aniversari del temple actual amb gran èxit de participació i implicació de tota la comunitat. Demanem-li a Déu que, ara que falta poc per arribar l’equador del jubileu, així ho puguem seguir fent els mesos que resten i per molts anys.

Pau Prades

X