Festa de sant Josepmaría Escrivà de Balaguer

El 26 de juny de 2023, a la Parroquia de Sant Blai de Tortosa, es va celebrar la festa de sant Josepmaría Escrivà de Balaguer, fundador de l’Opus Dei, amb una Missa, concelebrada per Mn. José María Membrado, Rector de la Parroquia, i per Mn. Carlos Palos, Sacerdot Numerari de l’Opus Dei, assistits per dos escolans de la parròquia, amb l’assistència de fidels laics.

Es van llegir les lectures, 1a. del llibre de Gènesi 2, 4b-9 15, salm 2:3,4,6 i 2a. de la carta de sant Pau als cristians de Roma 8,14-17, i, l’Evangeli segons Sant Lluc, ja què vós ho dieu calaré les xarxes, que va llegir Mn. Membrado.

Mn. Carlos, en la homilia, va recordà a Mn. Isaïes Riba, que durant molts anys havia celebrat la Missa d’acció de gràcies en la festa de sant Josepmaría.

Ens va parlà de Sant Josepmaría, que es va deixà fer per Déu nostre Senyor. Cada dia te
la seua aventura i l’hem de viure en ganes, sant Josepmaría es va deixà tocà per Déu nostre Senyor; quan tenia 12 anys, a Logroño, va veure unes petjades a la neu, les d’un carmelita descalç que caminava pel carrer, va pensar “si este ho fa per Déu nostre Senyor jo també ho puc fer per Déu nostre Senyor”. Pensava que Déu li demanava algo que no veia clar, per això li deia “Domine ut videam, Domine ut sit”, “Señor que vea, Señor que sea”, demanava vore una senyal. També li ho demanava a la Verge, va escriure a la base d’una imatge de la Verge del Pilar, que tenia dels seus anys en Saragosa, a la que tenia devoció, “Domina ut videam, Domina ut sit” “Señora que vea, Señora que sea”.

Hem de resar amb fe. Edit Stein, una gran filòsofa, va entrar a una església i va veure a una senyora que estava resant i va pensar: “aquesta senyora està convençuda que la seva oració està sent escoltada”.

Sant Josepmaría tenia grans ideals i li deia al Senyor: “fes algo gran, en mi, i que sigui amor”.
Sant Josepmaría va saber estimar molt, estimar a tots, un a un, a tots.

Una vegada, quan li van preguntar com era que estimava a tots? va contestar: ” veo, en vosotros, bullir la sangre de nuestro Señor Jesucristo.” Va saber estimar, no sols als seus fills espirituals, sinó a tot el món espiritualment.

Els anys del Vaticà II, va ser per moltes persones en l’Església una gran reviñuelta i gran confusió, i san Josemaría plorava de dolor, i el van fer anar al metge, que el va examinar i va dir que estava sà, que tindria algun motiu, i el tenia, que li provocava dolor.

Era un home de govern. Déu nostre Senyor va voler que governés l’Opus Dei.

La formació es molt important, necessària, estimen els llibres i estudiem.

En un tramvia va cridar “Abba, Abba Pater” quan va vore el que Déu li demanava.

Va tindre un gran amor a la Verge, aquí tenim a la Verge de la Cinta, que fa molts miracres.

Al final de la Missa es va venerar la Relíquia de sant Josepmaría, durant la veneració el Sr. Toni Perulles, que havia tocat a l’harmònium els diferents cants que es van cantar en l’Eucaristia, tocava el goigs a sant Josepmaría, que els fidels cantaven.

Mari Carmen Also.

X