Festa de Sant Francesc a Jesús

La festa no és una invenció moderna. La festa és tan antiga com ho és el cor de l’home i de la dona, ja que la festa naix del desig de ser feliços tots els essers humans . L’home és “homo festivus” per naturalesa. Traure-li aquesta dimensió seria mutilar-lo greument. El treball i la festa son una moneda de doble cara: El treball sense la festa seria una esclavitud i la festa sense treball un avorriment.

Quan en un dia entre setmana un grup “significatiu” de persones es congreguen a l’església, capçalades per les autoritats de Jesús i de Tortosa, presidint la celebració el Sr. Bisbe, acompanyat dels mossens de l’arxiprestat i els fills del poble, això és un fet, però és més que un fet, és un símbol, símbol de festa grossa, festa del nostre Patró Sant Francesc.

A Jesús les Festes Majors les fem al juliol i les Festes Patronals a l’octubre. El dia 4, festa de Sant Francesc, Patró del Poble, titular de la Parròquia i Patró del Casal dels Jubilats Sant Francesc, celebràrem una Missa concelebrada, l’església plena de gom a gom i tothom cantant acompanyats per un cor de germanes de la Consolació i de les Teresianes, realment va ser una Missa solemne. A continuació la Processó pel carrers del poble acompanyant a Sant Francesc amb les campanes al vol.

El Sr. Bisbe va ser rebut pel Consell de Pastoral de la Parròquia al Centre Parroquial, després, acompanyat pels membres del Consell, va visitar l’Ajuntament, on l’esperava el Sr. Alcalde i la resta de la Junta Veïnal i altres autoritats, on signà en el Llibre d’Honor I després tots junts cap a l’Església a celebrar l’Eucaristia . Una festa preciosa. Tothom estava content.

Mn. Paco Vives

X