Eucaristia amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer

El dia 21 de setembre és el Dia Mundial de l’Alzheimer i com tots els anys se celebra una Missa a la parròquia Mare de Déu dels Dolors de Tortosa en record dels socis que durant aquest any han estat cridats a la Casa del Pare. A les 18 h. ens vam aplegar socis de l’Associació Familiars d’Alzheimer, cuidadors de malalts i amics, per participar de la celebració de l’Eucaristia presidida pel Rector de la parròquia Rev. José Luís Arín Roig i concelebrada pel Rev. Pepe Insa Pallarés. Van assistir-hi el president d’AFATE de les Terres de l’Ebre, Josep Gasulla Algueró, acompanyat per membres de la Junta, alguns regidors i un bon nombre de socis i simpatitzants

S’inicià l’Eucaristia, signe de la fe compartida, amb el cant d’entrada: “Vós sou Senyor la llum del meu cor” i tot seguit el Sr. Josep Gasulla Algueró, proclamà la primera lectura de la carta de sant Pau als cristians d’Efes (Ef 4,1-7. 11-13) i el Salm responsorial 18, al que tots responíem: “La seva crida s’escampa per tota la terra”. Després de cantar “Al·leluia”, Mn. Arín proclamà l’Evangeli segons sant Mateu (Mt 9, 9-13) i a continuació l’ homilia.

L’Església celebra avui la festa de sant Mateu i ens hem reunit per celebrar aquesta Eucaristia en commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer. Volem pregar per tots els malalts i les seues famílies i pels difunts d’AFATE. Mateu era cobrador d’impostos i Jesús el cridà a un seguiment superior. Li digué: “Vine amb mi. Ell s’aixecà i se n’anà amb Jesús” Mateu era el dolent, el pecador… sabem que els prejudicis fan molt de mal. Aquestes experiències també es repeteixen avui. En la primera lectura hem llegit: “Un sol Senyor, una sola fe, un sol baptisme…” i cadascú ha rebut la gràcia segons la seua crida. La Paraula de Déu ens parla d’una missió que connecta amb la voluntat de Déu. Som el braç allargat de la bondat Paterna. Això som quan ajudem els malalts, braços allargats de Déu. El nostre Pare vol que siguem col·laboradors i als malalts els hem de donar la dignitat que mereixen. Preguem per ells i per les seues famílies, perquè els malalts ho necessiten, però els familiars ho necessiten amb molta més força i amb molta més paciència.

A continuació Mn. Arín va fer les pregàries, en les quals vam demanar per tots els malalts d’Alzheimer, pels familiars que en tenen cura, pels cuidadors, amics, professionals de la salut, per tot el món i preguem per Anna que des del cel faci d’intercessora dels nostres malalts. Que el Senyor faci arribar el consol a tots els qui pateixen i pels qui ja han passat a la Casa del Pare.

En acabar l’Eucaristia i després de la benedicció final ens digué Mn. Arín que el bisbe Sergi ha estat present espiritualment en la celebració, però en aquests moments recents de la seua presa de possessió, les activitats pastorals no li  han permès assistir-hi. Després del cant: “Maria, Ave Maria, Maria, Mare de Déu” s’acabà la celebració.

Tot seguit ens vam traslladar a la seu d’AFATE per inaugurar un quadre/collage en record de l’estimada Anna Algueró Caballé, fundadora i presidenta de l’entitat. Finalment vam compartir un refrigeri.

Gràcies perquè vam tenir la sort de tastar el seu entusiasme i predisposició per treballar per les persones molt vulnerables de la nostra societat. Que el Senyor ens ajude a saber acompanyar i comprendre els malalts d’Alzheimer. Demanem-li fortalesa per les famílies que conviuen amb una persona estimada que pateix aquesta malaltia.

Maria Joana Querol Beltrán

X