El Col·legi Diocesà peregrina a Barcelona

Després d’un parèntesi a causa de la pandèmia, el Col·legi Diocesà Sagrada Família ha tornat a organitzar la peregrinació que cada dos anys es porta a terme amb tot els alumnes del centre. Diem peregrinació i no sortida, perquè en definitiva és això, és sortir de la comoditat del nostre dia a dia per trobar-nos amb el Senyor en l’Eucaristia en un lloc de peregrinació o bé en un lloc representatiu de la nostra fe.
I en aquesta ocasió, va ser en la Basílica de Sta. Maria del Mar de Barcelona. Van ser un total de 660 alumnes i professors els qui ens vam desplaçar fins allí, presidits per l’encara el nostre Bisbe, Don Enrique Benavent.
El primer acte del dia va ser l’Eucaristia, presidida pel nostre Bisbe Enrique i pel Bisbe auxiliar de Barcelona, el Bisbe Javier.
Vam aprofitar aquesta celebració per donar gràcies a Déu pels anys de ministeri que el nostre bisbe ha estat al servei de la nostra diòcesi, vam pregar pel nou encàrrec que Don Enrique ha rebut i vam obsequiar el bisbe Enrique amb l’Atles lingüístic de la diòcesi de Tortosa.
Després de l’Eucaristia, tots els alumnes i professors ens vam dirigir fins a l’escalinata de la Catedral per tal de fer la foto de grup, que a més d’un va cridar l’atenció pel nombre del grup.
I a partir d’aquell moment començava la segona part de la jornada, cada cicle, en funció de l’edat i del currículum, es desplaçava a indrets diferents per tal de dur a terme activitats més lúdiques i formatives. El poble Espanyol, el Caixa Fòrum, Catalunya en miniatura o una visita guiada per la Basílica de Sta. Maria del Mar, van ser els llocs elegits per complementar la jornada.
Després d’un dia ben carregat d’emocions i bona convivència vam tornar a Tortosa a darrera hora de la tarda.

Mn. Tomàs Mor

X