DOMUND 2023: Cors ardents, Peus en camí II

El tema triat pel Papa per al Domund d’enguany s’inspira en el relat dels deixebles d’Emmaús, quan els deixebles caminaven confosos i desil·lusionats, llavors es van trobar amb Crist en la Paraula i en el Pa i es van posar immediatament en camí cap a Jerusalem i anunciar que el Senyor havia ressuscitat veritablement. En eixa transformació ens trobem amb els cors que cremen durant l’explicació de Jesús, els ulls que se’ls obren en reconèixer-lo i els peus que es posen en camí per explicar el que els havia passat.

En un principi veiem com l’esperança dels deixebles que Jesús fos el Messies s’havia enfonsat, però, precisament en eixe moment desesperançat, el Senyor pren la iniciativa d’aproximar-se als seus i caminar al seu costat. Ara, com llavors, el Senyor ressuscitat és amb nosaltres, amb el missioners, i tots els que el volem seguir. Especialment es fa present quan ens sentim perduts i desanimats davant el misteri de maldat que ens envolta i ens fa perdre l’ànim. No hem de deixar que ens robin l’esperança! El Senyor és més gran que els nostres problemes i la missió que ens ha encomanat és seua i nosaltres els seus humils cooperadors.

El Papa expressa la proximitat en Crist a tots els missioners i missioneres al llarg i ample del món, que moltes vegades no veuran resultats i hauran de sofrir, però ens recorda que han de tenir valor (i nosaltres amb ells), perquè el mateix Jesús ha vençut el món (Jo 13,33).

Al camí d’Emmaús, Jesús ressuscitat va explicar-los “el que es referia a ell” (Lc 24,27) i els cors dels deixebles es van encendre. Jesús és la paraula viva, l’única que pot il·luminar i transformar el cor, per això cal que coneguem i acollim la Paraula de Déu, és fonamental per la nostra vida de cristians i, encara més, per anunciar a Crist i el seu evangeli.

El Papa ens demana que “ens deixem acompanyar sempre pel Senyor ressuscitat que ens ensenya el sentit de les escriptures, de manera que encengui el nostre cor, ens il·lumini i ens transformi per tal que puguem anunciar a tot el món el misteri de salvació amb la força i la saviesa que ens dona el seu Esperit”.

 Delegació Diocesana de Missions

X